Τετάρτη 30 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στάση εργασίας ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία σε εταιρεία του κλάδου

Κινητοποιήσεις και σε άλλες επιχειρήσεις για τις συμβάσεις και ενάντια σε απολύσεις

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας (9 π.μ. - 12 μ.) καλεί το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής τους εργαζόμενους στην «EOSMATRIX» (εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών) για να μην περάσει το σχέδιο της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία. Η απόφαση για στάση εργασίας ήρθε ύστερα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι ζητώντας από το Σωματείο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και να τους εκπροσωπήσει στην εργοδοσία. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας θα γίνει συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της εταιρείας (Λ. Συγγρού 328 - 330) και θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση στις 9.30 π.μ.

Η εργοδοσία, καταγγέλλει το Σωματείο, ζητά «από τους εργαζόμενους να συναινέσουν σε μισή δουλειά - μισή ζωή "...προκειμένου να μην αναγκαστούν να προβούν σε απολύσεις". Εχουν το θράσος, επικαλούμενοι τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας και το γεγονός ότι έχασαν συνεργασίες, να θέτουν το δίλημμα στους εργαζόμενους "Επιλέγεις ή την απόλυση ή 3 βδομάδες δουλειά το μήνα». Και καλεί την εργοδοσία να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση, που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη απορρίψει.

«Μellon»: Στάση εργασίας και συνέλευση για τη Συλλογική Σύμβαση

Με στάση εργασίας την Τρίτη 6 Ιούλη (9 π.μ. έως 12 μ.), συγκέντρωση και Γενική Συνέλευση έξω από τα γραφεία της εταιρείας απαντά το Σωματείο Εργαζομένων στη «Mellon» στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας απέναντι στο αίτημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης. Στη συνάντηση με το Σωματείο, τη Δευτέρα 28/6, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης επανέλαβαν ότι δεν δέχονται κανένα αίτημα των εργαζομένων και ότι θέλουν να προχωρήσουν στην υπογραφή της Σύμβασης «με τους ίδιους όρους», απορρίπτοντας κάθε οικονομικό αίτημα που θα μπορούσε να δώσει μια «ανάσα» στο σύνολο των εργαζομένων. Αν και αποδέχθηκαν το αίτημα το διάλειμμα να λογίζεται ως χρόνος εργασίας, σε αντίθεση με την πρόβλεψη του πρόσφατου αντεργατικού νόμου, αρνήθηκαν την ένταξη στη Σύμβαση όρου που δεν θα επιτρέπει τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, με τον ισχυρισμό ότι «δεν θέλουν να στερήσουν αυτό το "δικαίωμα" από κανέναν εργαζόμενο!».

«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με τις διεκδικήσεις μας», τονίζει το Σωματείο. «Σε αυτές τις συνθήκες που πλήττονται ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων μετά και την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, δεν χωρά καμιά επανάπαυση. Κύριο μέλημά μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων μας, της Συλλογικής μας Σύμβασης και της συνδικαλιστικής μας δράσης και διεκδίκησης. Δεν θα τους τα χαρίσουμε», σημειώνει και καλεί στη στάση εργασίας και τη Γενική Συνέλευση.

Απόλυση λόγω συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ

Απόλυση εργαζόμενου λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης από την εργοδοσία της εταιρείας CCS, προχτές Δευτέρα, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), απαιτώντας την ακύρωσή της και να πάψουν τα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.

Οπως σημειώνει, η εργοδοσία έκανε την απόλυση «με το πρόσχημα της χαμηλής απόδοσης, απαιτώντας μάλιστα από τον συνάδελφο να αποχωρήσει άμεσα από την εταιρεία. Ομως, δεν μπορούν να κρύψουν πίσω από τις δικαιολογίες που δίνουν πως ο συνάδελφος απολύεται λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και της αποφασιστικής συμμετοχής του στις απεργιακές μάχες που έδωσαν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η απόλυση του συναδέλφου δείχνει καθαρά πόσο αναλώσιμους θεωρούν τους εργαζόμενους οι εργοδότες και έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων απολύσεων που έχουν γίνει στον κλάδο τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας ("Omilia", "Novibet", "Beat", IBM).

«Η απάντησή μας είναι η οργάνωσή μας», σημειώνει το Συνδικάτο, καλώντας σε οργάνωση της πάλης για «να βάλουμε φρένο στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, για να προτάξουμε τις ανάγκες μας, για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και μας ανήκουν, είναι η οργάνωσή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ