Παρασκευή 2 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πληθαίνουν τα εργατικά «ατυχήματα»

Εργατικό «ατύχημα», εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης των οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε την Τρίτη 29/6 μέσα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όταν τράκτορας φορτωμένος με κοντέινερ ανατράπηκε και ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται "ατύχημα" με τράκτορα και έχουμε καταγγελίες από συναδέλφους για την ελλιπή συντήρηση που γίνεται στα οχήματα από τις ιδιωτικές εταιρείες όλα αυτά τα χρόνια. Παρά τα εκατομμύρια που έχουν τσεπώσει οι ιδιωτικές εταιρείες, πολλά οχήματα, ειδικά της καθαριότητας, έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι επικίνδυνα. Το όχημα που ανατράπηκε έχει προβλήματα και τα λάστιχά του είναι σε άθλια κατάσταση».

Απαιτεί την άμεση προμήθεια όλων των ανταλλακτικών και υλικών για να γίνεται η συντήρηση των οχημάτων από το μηχανουργείο του δήμου, καθώς και προμήθεια νέων οχημάτων. Ζητά επίσης να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στα οχήματα και στους χώρους δουλειάς.

Δύο τραυματίες διανομείς σε Λαμία και Στυλίδα Φθιώτιδας

Δύο εργατικά «ατυχήματα» που προκάλεσαν τον τραυματισμό δύο εργαζομένων διανομέων σημειώθηκαν χτες στη Λαμία και στη Στυλίδα Φθιώτιδας.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί, στη συνοικία Παγκράτι Λαμίας, όταν 37χρονος διανομέας συγκρούστηκε με βαρύ χωματουργικό μηχάνημα (γκρέιντερ) σε διασταύρωση όπου έχουν συμβεί αρκετά τροχαία δυστυχήματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας με τραύματα στο κεφάλι.

Λίγες ώρες αργότερα, στην πόλη της Στυλίδας ένας ακόμα νεαρός διανομέας συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φέρεται να βγήκε κάθετα στον δρόμο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο εργαζόμενος διανομέας και διακομίστηκε με ασθενοφόρο επίσης στο Νοσοκομείο Λαμίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ