Σάββατο 3 Ιούλη 2021 - Κυριακή 4 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στηρίζει το ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» στην Ιεράπετρα

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ χαιρετίζει τις δράσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης, που εδρεύει στον Αγιο Νικόλαο, οι οποίες κορυφώθηκαν το Σάββατο 26 Ιούνη με την κεντρική εκδήλωση των εγκαινίων του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» στην Ιεράπετρα.

«Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο που τα στοιχεία Διεθνών Οργανισμών αλλά και τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας αναδεικνύουν την άνοδο της χρήσης και της εξάρτησης από ναρκωτικά, τη μείωση της ηλικίας πρώτης επαφής, καθώς και τη διόγκωση του πληθυσμού τοξικοεξαρτημένων», τονίζει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Το ΚΚΕ, από θέσεις αρχής, με όλες του τις δυνάμεις στην κοινωνία και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα διεκδικεί ολοκληρωμένη πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη και έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χρήστη σήμερα και τα αίτια που τον έστρεψαν σ' αυτήν την επιλογή.

Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντική και πολύτιμη η ύπαρξη και στήριξη κέντρου "στεγνών" προγραμμάτων, όπως το ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη" εδώ στο Λασίθι, στην Ιεράπετρα. Το ΚΚΕ στήριξε και στηρίζει τον αγώνα των ίδιων των Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, εργατικών σωματείων, συνδικαλιστικών και άλλων μαζικών φορέων του κινήματος για τη διαφύλαξη του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για την ενίσχυση της δράσης του με νέες μονάδες, όπως αυτή στον νομό Λασιθίου. Αυτός ο αγώνας είναι που πρέπει να συνεχίσει και να ενισχυθεί, ώστε οι δομές να λειτουργούν με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και με μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ενίσχυση των ψυχοδιαγνωστικών κέντρων, καθώς και για πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό συνολικά των "στεγνών" προγραμμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ