Σάββατο 3 Ιούλη 2021 - Κυριακή 4 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
Με μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς οι αρχαιρεσίες στο κλαδικό Σωματείο

Με ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, στο μητρώο του Σωματείου φιγουράρει ακόμα και το όνομα του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού!

Συνέντευξη Τύπου για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού, αλλά και για τις διαδικασίες με τις οποίες διεξάγονται οι αρχαιρεσίες του κλαδικού Σωματείου με ευθύνη της συνδικαλιστικής του ηγεσίας, αποκλείοντας μαζικά εργαζόμενους, παραχώρησαν την Παρασκευή συνδικαλιστές της ΔΑΣ στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

«Οι λίγοι εργαζόμενοι που έχουν πιάσει δουλειά έως τώρα υποφέρουν, αφού οι μεγαλοξενοδόχοι κρατούν σε αναστολή την πλειοψηφία τους ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση, βάζοντας να δουλεύει ένας εκεί που χρειάζονται τρεις», επισήμανε ο Κώστας Γιαννόπουλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου, εκλεγμένος με τη ΔΑΣ. Παράλληλα, οι εργοδότες αξιοποιούν το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και άλλες μορφές «ευελιξίας», γεμίζουν τα ξενοδοχεία με μαθητευόμενους και εργολαβικούς, την ίδια στιγμή που μεγάλο μέρος του προσωπικού «έχει να κάνει μεροκάματο σχεδόν 2 χρόνια».

Σε αυτές τις συνθήκες, η πλειοψηφία του ΔΣ όχι μόνο δεν οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων, αλλά προχωρά σε αρχαιρεσίες με διαδικασίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της. Οπως κατήγγειλε η ΔΑΣ, το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών, που υποτίθεται ξεκίνησαν στις 23 Ιούνη, παρέμενε μέχρι την Παρασκευή άγνωστο, και χρειάστηκαν επανειλημμένες ενστάσεις της ΔΑΣ, για να το δημοσιοποιήσει η εφορευτική επιτροπή μόλις την περασμένη Παρασκευή!

Ακόμα, οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ έπρεπε να δώσουν ...μάχη για να τυπωθεί σωστά το ψηφοδέλτιό τους, από το οποίο είχε στην αρχή παραληφθεί το όνομα του επικεφαλής, όπως και για να δοθεί ένα αντίγραφο του μητρώου μελών. Κι όταν τελικά το αντίγραφο παραχωρήθηκε, οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ διαπίστωσαν πως σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ως ...μέλος του Σωματείου ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου! Οσον αφορά τα ψηφοδέλτια των εργοδοτικών δυνάμεων, εκεί περιλαμβάνονται «συνδικαλιστές» που έχουν δώσει ρεσιτάλ αθλιότητας, πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής, προϊστάμενοι και διευθυντές τμημάτων στα μεγάλα ξενοδοχεία. «Οι τίμιοι άνθρωποι που σίγουρα βρίσκονται ανάμεσά τους, πρέπει να αναρωτηθούν τι δουλειά έχουν σε έναν τέτοιο συνδυασμό», τόνισε ο Κ. Γιαννόπουλος.

«Οι δύσκολες συνθήκες από τη μία και οι ατιμίες που κάνει η απερχόμενη πλειοψηφία του σωματείου για να διατηρήσει ή και να διευρύνει το συσχετισμό υπέρ της, δεν πρέπει να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε παραίτηση, αλλά πρέπει να τους πεισμώσει. Να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που τους βάζουν και να έρθουν να ψηφίσουν το συνδυασμό της ΔΑΣ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στελεχώνεται από έμπειρους και δοκιμασμένους αγωνιστές. Θα είναι το αποκούμπι τους την επόμενη ημέρα, η οποία θα είναι δύσκολη», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ