Σάββατο 3 Ιούλη 2021 - Κυριακή 4 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συλλαλητήριο - συναυλία για τα Αγραφα

Την Κυριακή 4 Ιούλη, στις 20.30, στην πλατεία Παυσίλυπου

Με σύνθημα «Τώρα έργα αντιπλημμυρικά και όχι αιολικά στα Αγραφα» το Συντονιστικό Αγώνα Αγράφων μαζί με τις Επιτροπές Πληγέντων Καμινάδων και Αλιάκ Μαχαλά, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και άλλους μαζικούς φορείς διοργανώνουν συλλαλητήριο - συναυλία την Κυριακή 4 Ιούλη, στις 20.30 στην πλατεία Παυσίλυπου Καρδίτσας. Με αυτόν τον τρόπο δίνουν αγωνιστική συνέχεια στη δράση που αναπτύσσουν ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων και στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια.

Στο συλλαλητήριο - συναυλία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι τραγουδοποιοί και ερμηνευτές: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Ευτυχία Μητρίτσα, Ναπολέων Μουλιάκος, Αρης Φαλιάγκας, Ρίτσα Πέτσα, Ειρήνη Γιαννούλα, Βαγγέλης Δημάκης, Στέφανος Γατσαποστόλης, Δημήτρης Μιαρίτης, Δημήτρης Ανυφαντής, Βάιος Κρικέλης, Γιώργος Τσιώκος, Κατερίνα Κουκουζέλη, Γιώργος Καραδήμος, Γιάννης Αδάμος & the band, Αυγέρης Τσιρώνης, Ρόη Σκόνδρα, Βασιλική Ζαχαράκη, Νίκος Πεταλάς.

Σε σχετικό κάλεσμά τους οι φορείς μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η επίκληση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να αποκρύψει το πολλαπλό αρνητικό αποτύπωμα της υλοποίησης της "πράσινης μετάβασης" στο περιβάλλον. Σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε βουνό είναι πλέον χώρος τοποθέτησης αιολικών πάρκων, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους, την τοπική οικονομία και το ίδιο το περιβάλλον. Χιλιόμετρα νέων δρόμων σε κάθε βουνό καταστρέφουν δάση και δασικά οικοσυστήματα ακόμη και σε περιοχές Natura, χωρίς υποστηρικτικά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά μέτρα. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα, που γίνεται μέσα από την εγκατάσταση ιδιωτικών αιολικών πάρκων που σχεδιάζονται να λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος και όχι για τις δικές μας ανάγκες. Δίνουμε μάχη για να έχουν πρόσβαση σε επαρκή και φθηνή Ενέργεια τα λαϊκά νοικοκυριά, για τη μείωση - εξάλειψη του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης της χώρας μας, για την ασφάλεια των εργαζομένων και για την προστασία του περιβάλλοντος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ