Τετάρτη 7 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία η «Μήδεια» του Μποστ

Ξεκινά σήμερα από το Θέατρο «Δημήτρης Κιντής» η καλοκαιρινή περιοδεία της κωμωδίας του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) «Μήδεια», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Η «Μήδεια» του Μποστ αποτελεί μία από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας και έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία ανά περιόδους στο Θέατρο «Στοά» με την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Θανάση Παπαγεωργίου, όπως επίσης με άλλους θιάσους σε καλοκαιρινές περιοδείες στην Ελλάδα.

Από το πρώτο ανέβασμα του έργου, το 1993, το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε τον στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Με τη μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια - μέχρι δακρύων από τα γέλια - κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα. Οπως ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται ο Μάκης Παπαδημητρίου. Μαζί του οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νικορέστης Χανιωτάκης, Γιάννης Δρακόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Αννα Κλάδη και ο Γιάννης Μαθές στη μουσική διδασκαλία και τη ζωντανή απόδοση των μουσικών θεμάτων. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη, παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και φέρει την υπογραφή της Monika.

Προπώληση viva.gr.

Οι επόμενοι σταθμοί για τον Ιούλη είναι: Αύριο Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Ιούλη στο Θέατρο Ρεματιάς, Σάββατο 10 Ιούλη στο Πόρτο Ράφτη, Κυριακή 11 Ιούλη στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, Τρίτη 13 Ιούλη στο Αίγιο, Δευτέρα 19 Ιούλη στο Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου, Τρίτη 20 Ιούλη στο Θέατρο Γιαννιτσών, Παρασκευή 23 Ιούλη στο Θέατρο Συκεών, Σάββατο 24 Ιούλη στο Θέατρο Πολυγύρου, Κυριακή 25 Ιούλη στη Σίβηρη Χαλκιδικής, Δευτέρα 26 Ιούλη στο Θέατρο Αλσους στη Βέροια, Τρίτη 27 Ιούλη στην Εδεσσα, Τετάρτη 28 Ιούλη στην Πρέβεζα, Πέμπτη 29 Ιούλη στο Ανοιχτό Θέατρο ΕΗΜ στα Γιάννενα, Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Ιούλη στην Κέρκυρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΚΝΕ πάει θέατρο (2020-02-04 00:00:00.0)
Η «Μήδεια» του Μποστ επανέρχεται (2014-10-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ