Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ξενάγηση στην έδρα της ΚΕ για τους μικρούς κατασκηνωτές από την Κρήτη

Τους καλωσόρισαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Ξεχωριστούς επισκέπτες δέχτηκε χτες το πρωί η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, όταν ομάδες παιδιών από την Κρήτη, που θα συμμετάσχουν στην Παιδική Κατασκήνωση στο πλαίσιο του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, έκαναν μια «στάση» και σκόρπισαν ζωντάνια και χαμόγελα. Τα παιδιά με τους συνοδούς τους ξεκίνησαν προχτές το βράδυ από την Κρήτη, έφτασαν χτες το πρωί στον Πειραιά και μέχρι το απόγευμα που ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την παιδική κατασκήνωση ξεκουράστηκαν στους φιλόξενους χώρους της έδρας της ΚΕ, ενώ το μεσημεριανό τους γεύμα ετοίμασαν οι σύντροφοι από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Ν. Ιωνία.

Τις ομάδες καλωσόρισαν στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Με τη σπιρτάδα που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες, των μαθητών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου, οι μικροί κατασκηνωτές μίλησαν με τον Δ. Κουτσούμπα και τον Ν. Αμπατιέλο, για το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, για το 8ωρο που καταργεί, για τη νέα κοινωνία που μπορούμε να οικοδομήσουμε και έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και των νέων. Στην προτροπή να ετοιμάσουν ένα καλό τραγούδι ή μια μαντινάδα, για τον διαγωνισμό τραγουδιού στην παιδική κατασκήνωση, τα παιδιά φάνηκαν βέβαια ότι η πρωτιά φέτος τους ανήκει!


Στη συνέχεια, οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» από την Κρήτη ξεναγήθηκαν στην έδρα της ΚΕ. Επισκέφτηκαν το πλατό του Podcast της ΚΝΕ, έμαθαν για τα γυρίσματα, «πήραν τις θέσεις τους» στον καναπέ σαν έτοιμοι ήδη να κάνουν το δικό τους γύρισμα. Επίσης, περιηγήθηκαν στην έκθεση αρχειακού υλικού στην είσοδο του κτιρίου. Είδαν τις προθήκες με εκθέματα καλλιτεχνικής δημιουργίας από τις εξορίες και τις φυλακές, καθώς και εκθέματα από την περίοδο της δικτατορίας και του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ, όπου εκτίθεται και το πολυβόλο του Γ. Τζομπανάκη, ενός από τους τελευταίους αντάρτες της Κρήτης.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προορισμός: Η νίκη των λαών! (2021-07-08 00:00:00.0)
Στο Καρπενήσι στήνεται η μεγάλη κατασκήνωση της νεολαίας (2019-07-10 00:00:00.0)
Προετοιμάζοντας το μεγάλο αντάμωμα της νεολαίας στη Ρούμελη (2019-07-03 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων (2019-06-26 00:00:00.0)
Ο Δ. Κουτσούμπας στο χώρο της κατασκήνωσης (2018-07-10 00:00:00.0)
Πλούσιο το πρόγραμμα του Διημέρου (2016-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ