Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σύσκεψη με εκπροσώπους Ενώσεων Γονέων ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Με συμμετοχή εκπροσώπων από 31 Ενώσεις Γονέων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σύσκεψη της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής. Θέμα της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των Ενώσεων για τις αλλαγές που επιφέρει στο σύνολο της σχολικής ζωής το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, καθώς επίσης οι τρόποι και οι μορφές πάλης που απαιτούνται για να το αντιπαλέψουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των Ενώσεων, μαζί με το ΔΣ της Ομοσπονδίας, ζήτησαν να μην κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Τόσο μέσα από την εισήγηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας όσο και από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Ενώσεων αποσαφηνίστηκε ο αντιδραστικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου και των διατάξεών του:

  • Με την «αυτονομία της σχολικής μονάδας» ανοίγει ο δρόμος της διαφοροποίησης των σχολείων και της ανισότιμης παροχής της γνώσης με ταξικό πρόσημο, ακόμα και μέσα στο ίδιο το σχολείο.
  • Με την ώθηση σε επιχειρηματική λειτουργία σκοπός είναι να εδραιώσει την κρατική υποχρηματοδότηση και να οδηγήσει αφενός μεν τις μεγάλες επιχειρήσεις να συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο σπουδών, αφετέρου δε τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
  • Με τον ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών (με ταυτόχρονη αποδυνάμωση των Συλλόγων Διδασκόντων, Γονέων και της μαθητικής κοινότητας όσον αφορά τις λειτουργίες του σχολείου) σκοπό έχει όχι μόνο να φιμώσει αλλά και να «τιμωρήσει» οποιαδήποτε φωνή αντίστασης σε αυτόν τον Αρμαγεδδώνα.

«Είναι χαρακτηριστικό πως για μία ακόμα φορά καμία από τις θέσεις του γονεϊκού κινήματος για μείωση των μαθητών ανά τάξη, για μονιμοποίηση των αναπληρωτών, για πρόσληψη του απαιτούμενου βοηθητικού προσωπικού (καθαρισμός, φύλαξη, τραπεζοκόμοι, νοσηλευτές, ψυχολόγοι), για δημιουργία άνετων και σύγχρονων υποδομών, δεν λήφθηκε υπόψη. Αντί για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, λόγο στη σύνταξη των άρθρων του νομοσχεδίου είχαν ο ΟΟΣΑ, ο ΣΕΒ και οι Οδηγίες της ΕΕ», σημειώνει η Ομοσπονδία, που δίνει κατεύθυνση στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων:

  • Να οργανώσουν την αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο.
  • Να ενημερώσουν το σύνολο των γονέων για τις αντιδραστικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο. Να γίνουν συγκεντρώσεις ανά Ενωση με τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων.
  • Να διοργανώσουν κοινές συσκέψεις ανά δήμο με τα σωματεία των εκπαιδευτικών και να συναποφασίσουν κοινές εξορμήσεις σε πλατείες, χώρους δουλειάς με πικετοφορίες, πανό κ.λπ., εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ