Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προορισμός: Η νίκη των λαών!

  • Παίρνει ζωή από σήμερα η κατασκήνωση στη Μυτιλήνη
  • Το Σάββατο η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δ. Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κ. Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚP). Θα μιλήσει ο Ν. Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Εφτασαν από σήμερα οι πρώτοι κατασκηνωτές στην όμορφη Λέσβο, δίνοντας μάχιμο νεολαιίστικο «παρών» στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που θα ξεδιπλωθεί εκεί με έναν πλούτο εκδηλώσεων και δράσεων αύριο και μεθαύριο, διατρανώνοντας το σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Η δραστηριότητα του φετινού Διημέρου θα κορυφωθεί το Σάββατο 10 Ιούλη, με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, όπου θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚP), Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η πόλη της Μυτιλήνης, που θα δεχτεί τους χιλιάδες νέους από όλη τη χώρα, «διαλαλεί» σε κάθε γωνιά της το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, διατρανώνει το μήνυμά του για τη φιλία των λαών, τον αντιιμπεριαλιστικό καταγγελτικό χαρακτήρα του για την όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή μας, το ξεκάθαρο κάλεσμά του στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, για τον νέο κόσμο της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό! Με τις αφίσες και τα πανό που έχουν απλώσει οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις στο νησί, τις περιοδείες που οργάνωσαν σε χωριά και κωμοπόλεις, φρόντισαν να φτάσει παντού το μήνυμα του Διημέρου.

Φροντισμένος, καθόλα έτοιμος και γεμάτος ζωντάνια από σήμερα ακόμα είναι και ο χώρος της κατασκήνωσης του Διημέρου, στο άλσος Τσαμάκια, στο Κάστρο δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης, που δεν επιλέχτηκε τυχαία για να στήσουν εκεί το «στρατηγείο» τους οι νέοι κομμουνιστές, καθώς συνδέεται με λαμπρές σελίδες του κινήματος στο νησί, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, την περίοδο 1940 - 1944.


Ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά, εκεί στη Μυτιλήνη θα βρεθούν αντάμα φέτος να υψώσουν τις γροθιές τους νέοι από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Τουρκία, αφού στις εκδηλώσεις του Διημέρου θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας. Η αντιπροσωπεία θα έχει το δικό της περίπτερο στον χώρο της κατασκήνωσης, θα πάρει μέρος στις συζητήσεις και στο πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα έχει συναντήσεις και άλλες κοινές δράσεις με την ΚΝΕ.

Πρόκειται για συνέχεια των πολύχρονων κοινών δράσεων που αναπτύσσουν οι δύο Οργανώσεις, όπως αντίστοιχα το ΚΚΕ και το TKP, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, ότι παλεύουν μαζί, για το δικό τους μέλλον, απέναντι στα συμφέροντα των καπιταλιστών. Ειδικά φέτος, η συμμετοχή τους στο Διήμερο έρχεται ως συνέχεια των κοινών πρωτοβουλιών την περασμένη χρονιά στο φοιτητικό κίνημα, των κοινών ανακοινώσεων καταδίκης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εγκλημάτων, των διαφόρων εκδηλώσεων όπου ανταλλάσσουν πείρα για να γίνονται πιο ικανοί στην πάλη για τον σοσιαλισμό.

Με τη διεξαγωγή του στη Λέσβο, από το πρόγραμμα του Διημέρου δεν θα μπορούσε να λείπει η πρακτική και υλική στήριξη στους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί και στο αίτημά τους να προωθηθούν στις χώρες προορισμού τους. Οργανώσεις της ΚΝΕ από την Αττική και άλλες περιοχές, ανταποκρινόμενες στο σχετικό κάλεσμα του ΚΣ της ΚΝΕ, συγκεντρώνουν είδη ανάγκης που θα παραδοθούν στους πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ, σηματοδοτώντας το δυνάμωμα της πάλης για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων, για καμία νέα φυλακή στα νησιά, κόντρα στον ρατσισμό και τον εθνικισμό, που είναι όπλο στα χέρια των εκμεταλλευτών για να καμουφλάρεται η πραγματική αιτία των δεινών που ταλανίζουν τους λαούς.

Μικροί και μεγάλοι κατασκηνωτές ξεκίνησαν το ταξίδι τους την Τετάρτη το βράδυ
Μικροί και μεγάλοι κατασκηνωτές ξεκίνησαν το ταξίδι τους την Τετάρτη το βράδυ
Με έντονα τα στοιχεία της λαϊκής παράδοσης της Λέσβου και όχι μόνο, υμνώντας και τραγουδώντας τα ιδανικά του αγώνα του λαού μας, αλλά και με νεανικά, καταγγελτικά, ακόμα και έθνικ ηχοχρώματα είναι εμπλουτισμένο το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνονται τα βράδια στην κατασκήνωση του Διημέρου. Παράλληλα, στις εκδηλώσεις αλλά και σε επισκέψεις εκτός κατασκήνωσης που περιλαμβάνονται, οι νέοι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ηρωικές αγωνιστικές σελίδες της Ιστορίας του λαού της Λέσβου, στη δεκαετία του '40 αλλά και σε όλη τη μετέπειτα πορεία του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Το δικό τους παιχνιδιάρικο και πολύχρωμο στίγμα θα δώσουν για άλλη μια φορά και οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», που συμμετέχουν από σήμερα στη δική τους, παιδική κατασκήνωση του Διημέρου, με ιδιαίτερα φροντισμένο δικό τους πρόγραμμα, αλλά και με κοινές δράσεις με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές.

Αναχώρησε η ...εμπροσθοφυλακή!

Τα πειράγματα στα πηγαδάκια έδιναν και έπαιρναν στην ουρά για την επιβίβαση στο πλοίο, χτες το βράδυ, στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι πρώτοι κατασκηνωτές αναχώρησαν με όλα τα μέτρα ασφαλείας, με κέφι και προσμονή για τη Λέσβο και το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο.

Τις εντυπώσεις έκλεψε - ποιος άλλος; - η ...εμπροσθοφυλακή του Διημέρου: Οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ από τις περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Κρήτης και της Πελοποννήσου, που με κέφι και ανυπομονησία περίμεναν την αναχώρηση του καραβιού για να ξεκινήσει η παιδική κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διημέρου. Εκεί θα ανταμώσουν και με τους υπόλοιπους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» από όλη την Ελλάδα, ένα αντάμωμα που το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ευχάριστες αναμνήσεις του θα τους συντροφεύουν για όλη την υπόλοιπη χρονιά.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εχουμε φωνή και παντού θα ακουστεί» (2020-07-22 00:00:00.0)
Πλούτος δραστηριοτήτων στην παιδική κατασκήνωση (2020-07-04 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη νεολαιίστικη συνάντηση στο Βίτσι (2016-06-26 00:00:00.0)
Από σήμερα το πανελλαδικό νεολαιίστικο ραντεβού στο Ναύπλιο (2015-07-10 00:00:00.0)
Από αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο Νεστόριο (2012-07-05 00:00:00.0)
Στήθηκαν οι «κόκκινες» νεανικές κατασκηνώσεις (2005-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ