Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στήθηκαν οι «κόκκινες» νεανικές κατασκηνώσεις

Στην Μπούκα Μεσσηνίας, στο Νεστόριο Καστοριάς, στο Στόμιο Λάρισας και στον Πλακιά Ρεθύμνου

Από το περσινό ΑντιιμπεριαλιστικόΔιήμερο της ΚΝΕ
Από το περσινό ΑντιιμπεριαλιστικόΔιήμερο της ΚΝΕ
«60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό» είναι το θέμα του 14ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο σε τέσσερα σημεία σε όλη τη χώρα. Από χτες οι νέοι της ΚΝΕ έχουν στήσει «στρατηγεία» ιστορικής μνήμης και αγώνα στην Καλαμάτα, στο Νεστόριο Καστοριάς, στο Στόμιο Λάρισας και τον Πλακιά Ρεθύμνου, ενώ την επόμενη βδομάδα η σκυτάλη του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα περάσει στην Αίγινα και τη Σάμο.

Από την Καλαμάτα έως το Γράμμο

Στην παραλία Μπούκα, λίγα χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, βρίσκονται από χτες τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ από την Αθήνα και την Πελοπόννησο. Σήμερα το πρωί διαδηλώνουν στην Καλαμάτα και θα περάσουν από πολλούς δρόμους και μέρη με ιστορική σημασία για τον αγώνα του λαού της περιοχής την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης και του εμφυλίου πολέμου. Θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία όπου θα γίνει εκδήλωση με πολιτική ομιλία και τραγούδια. Το απόγευμα, στο χώρο της κατασκήνωσης, θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Κυριακής Καμαρινού «Τα "πέτρινα" πανεπιστήμια».

Κατασκήνωση δίπλα στο ποτάμι, στο Νεστόριο Καστοριάς, κάνουν από χτες οι Οργανώσεις Βόρειας και Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Σήμερα, στις 9 το πρωί θα ανέβουν στο Γράμμο, στον Πύργο της Κοτύλης (τοποθεσία Χάρος), όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το απόγευμα, από τις 7.30 μ.μ., ξεκινούν εκδηλώσεις στο χώρο της κατασκήνωσης όπου θα χαιρετίσει η Ε. Γκόγκου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ο δήμαρχος Νεστορίου, ακολουθεί το θεατρικό «Ξύπνα Ραγιά», στη συνέχεια αντάρτικα τραγούδια με τον Σωτήρη Μπαλλά και συγκρότημα της ΚΝΕ και, τέλος, λαϊκό γλέντι. Αύριο, στις 5 το απόγευμα, οι νέοι της ΚΝΕ θα διαδηλώσουν στην πόλη της Καστοριάς.

Κοκκίνισε το Στόμιο


Ο γνώριμος από προηγούμενα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα χώρος του Στομίου Λάρισας έχει «κοκκινίσει» από χτες, αφού εκεί κατασκήνωσαν οι νέοι της ΚΝΕ από τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. «Στόχος» τους θα είναι το νέο ευρωστρατηγείο, που όπως ανακοινώθηκε θα εγκατασταθεί στην περιοχή.

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες στην κατασκήνωση και στις 8 το βράδυ θα ξεκινήσουν εκδηλώσεις: Συζήτηση με θέμα «Η αλήθεια για την Αντιφασιστική Νίκη», με ομιλητή τον Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, προβολή βίντεο για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη, ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Ψέματα και αντικομμουνισμός στο σινεμά και η πραγματική αλήθεια», μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από συγκρότημα της ΚΝΕ και, τέλος, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Ν. Ζούκα. Αύριο, στις 6 το απόγευμα, οι νέοι της ΚΝΕ θα διαδηλώσουν στη Λάρισα, από την πλατεία Λαού έως την 1η Στρατιά. Το χώρο, δηλαδή, όπου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θα εγκατασταθεί ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό στρατηγείο, το ευρωστρατηγείο.

Δυναμικά και στην Κρήτη

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης έχουν στήσει την κατασκήνωση του 14ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου στην παραλία Σούδα, κοντά στο χωριό Πλακιάς του Ρεθύμνου. Εκεί, σήμερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών της Οργάνωσης, με θέμα «Η αξία της οργανωμένης πάλης - ΚΝΕ η Οργάνωσή μας», όπου θα μιλήσει ο Θοδωρής Λιάπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες, προβολή ταινίας και συναυλίες.

Αύριο, οι κατασκηνωτές θα αναχωρήσουν για το χωριό Κοξαρέ, που υπέστη ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς το 1945 και θα πραγματοποιήσουν μια σύντομη εκδήλωση στο σχετικό μνημείο, με ομιλία του Μιχάλη Γρηγοράκη, από τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης. Στη συνέχεια θα πάνε στα Ανώγεια όπου θα κάνουν πορεία και εκδήλωση στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Βρέτζο, τον Ψαρογιάννη, τον Ψαρογιώργη και τον Νταγιαντά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα πολύ όμορφο, μαζικό και μαχητικό νεολαιίστικο αντάμωμα (2018-07-10 00:00:00.0)
Διδασκόμαστε από την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα (2009-07-05 00:00:00.0)
Σε χνάρια γνήσια αντιιμπεριαλιστικά (2008-06-29 00:00:00.0)
Αποχαιρετούν τις «κόκκινες» νεανικές κατασκηνώσεις (2005-07-03 00:00:00.0)
Αναχωρούν σήμερα για τις τέσσερις κατασκηνώσεις (2005-07-01 00:00:00.0)
Ενάντια στο ιμπεριαλιστικό ευρωστρατηγείο (2005-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ