Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ασφαλιστική» τρομοκρατία

Βασικό συμπέρασμα από τη συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό των τραπεζών ήταν, σύμφωνα με τον Γ. Αλογοσκούφη, ότι αναδείχτηκε η ανάγκη «πριν προχωρήσουμε για αναμόρφωση του συνολικού ασφαλιστικού να προηγηθεί διάλογος προκειμένου ο πολιτικός κόσμος και οι κοινωνικοί φορείς να εκπαιδευτούν»(!).

Τι σημαίνει όμως «εκπαίδευση» του πολιτικού κόσμου και των κοινωνικών φορέων και μέσω αυτών, ασφαλώς, των εργαζομένων που είναι και οι «τελικοί αποδέκτες»; Απλώς την αποδοχή μιας «πραγματικότητας» και της μίας και μοναδικής «διεξόδου» από αυτήν. Αυτό ακριβώς θα γίνει το επόμενο διάστημα και το περιέγραψε σε αδρές γραμμές ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας. Κατ' αρχήν, θα «επικαιροποιηθούν» οι μελέτες για το ασφαλιστικό, ώστε να καταδειχτεί το μέγεθος του προβλήματος και ο κίνδυνος κατάρρευσης των Ταμείων και των συντάξεων αν δε ληφθούν μέτρα τώρα για το 2050... Φυσικά οι αντικειμενικές μελέτες των τεχνοκρατών δε θα αναφέρουν λέξη για το ποιος βούλιαξε τα ασφαλιστικά ταμεία, ποιος λήστεψε τα αποθεματικά τους (δηλαδή τον ιδρώτα των εργαζομένων), ποιος τα έπαιξε στο τζόγο του χρηματιστηρίου, ποιοι δε συλλαμβάνουν αιωνίως την εισφοροδιαφυγή... Ακριβώς γιατί στόχος είναι η ιδεολογική τρομοκρατία, ο πειθαναγκασμός και ο εκβιασμός των εργαζομένων, για να αποδεχτούν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων, κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, κ.ο.κ.

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η τρομοκρατική προειδοποίηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Ν. Αγγελόπουλου στη Βουλή ότι το ΙΚΑ θα βρίσκεται σε αδυναμία να καταβάλει τις συντάξεις από το 2009 και μετά αν δε ληφθούν τώρα μέτρα... Τέτοιες «φωνές» θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα και θα πάρουν και επίσημο χαρακτήρα. Αναντικατάστατος σύμμαχος της κυβέρνησης η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την οποία ο ίδιος ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε χτες ότι συναινεί με τις μεταρρυθμίσεις «διότι είναι μεταρρυθμίσεις που και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να κάνει». Στη βάση αυτή προσδοκά ότι το ασφαλιστικό «δε θα είναι ζήτημα αντιπαράθεσης στις επόμενες εκλογές»...


Π.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ