Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ

Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ...: «Στα όρια συναγερμού βρίσκεται η δημοσιονομική διαχείριση, καθώς στο τέλος του πρώτου πενταμήνου του έτους, οι δαπάνες του κράτους για τόκους δανείων σημείωσαν αύξηση κατά 15% ξεπερνώντας τα 6,6 δισεκ. ευρώ.

Η έκρηξη αυτή των τόκων, που έφθασαν σχεδόν τις πληρωμές μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, έρχεται ως αποτέλεσμα της εκτίναξης του δημοσίου χρέους το οποίο υπερβαίνει το 110% του ΑΕΠ. Ως το τέλος του έτους οι τόκοι θα αγγίξουν τα 10 δισεκ. ευρώ.

Το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου τα έσοδα του κράτους αυξήθηκαν με ρυθμό 4,1%, ενώ ο ετήσιος στόχος προβλέπει αύξηση εσόδων κατά 10,4%. Προφανώς, τους ερχόμενους μήνες, η αύξηση των εσόδων θα πρέπει να επιταχυνθεί αλματωδώς προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος» (από το πρωτοσέλιδο θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ: «Η κατάρρευση του τρέχοντος προϋπολογισμού που ομολόγησε χθες επισήμως η κυβέρνηση την οδηγεί στη λήψη ακόμη πιο σκληρών φορολογικών μέτρων από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων που "γονάτισαν" την αγορά. Ο προϋπολογισμός στα τέλη Μαΐου είχε έλλειμμα 6,1 δισεκ. ευρώ το οποίο διευρύνθηκε τον Ιούνιο, λόγω των προβλημάτων στις συναλλαγές. Κύρια αιτία της κατάρρευσης είναι η υστέρηση των εσόδων. Αυξάνονται με ρυθμό 4%, έναντι στόχου 10,2%. Προεξοφλείται ότι στο τέλος του έτους θα λείπουν από τον προϋπολογισμό έσοδα άνω των τριών δισ. ευρώ» (από το πρωτοσέλιδο θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ