Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό

Να υπάρξει συναίνεση μέχρι τις εκλογές ζητά από το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Αλογοσκούφης

Την ένωση των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση από κοινού των αντιδραστικών ανατροπών μέσα στην τρέχουσα τετραετία, όχι μόνο στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και σε άλλους κρίσιμους, για την άρχουσα τάξη, τομείς, όπως αυτού της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, ζήτησε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης. Παράλληλα, με δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΔΝΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης και νέων φοροεισπρακτικών μέτρων μέσα στο 2005.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Γ. Αλογοσκούφης, ανέφερε το αυτονόητο. Οτι τα δύο κόμματα της ολιγαρχίας έχουν κοινές στρατηγικές επιλογές, και στα πλαίσια αυτά επικαλέστηκε τη ...συνταγή της Ιρλανδίας, όπου τα δύο κόμματα εξουσίας της χώρας αυτής συμφώνησαν στην από κοινού προώθηση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες οδήγησαν στο ιρλανδικό θαύμα! Οσο για τις ...μεταρρυθμίσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, εμμέσως πλην σαφώς, και με μπόλικη δόση κινδυνολογίας, με αναφορές στις επόμενες γενεές που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συντάξεις, δεν έκρυψε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξίσωση των συντάξεων προς τα κάτω. Ασκησε, μάλιστα, κριτική στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που ζήτησε ορισμό των ορίων συνταξιοδότησης στα 65, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποπροσανατολίζει, όχι γιατί ο ίδιος εμφανίζεται να διαφωνεί, αλλά γιατί, όπως είπε, πρώτα πρέπει να υπάρξει διάλογος...

Κατά τον Γ.Αλογοσκούφη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινές επιδιώξεις. Αναφερόμενος στην ψήφιση της τροπολογίας για το Ασφαλιστικό των τραπεζών ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ φάνηκε ότι δεν έχει αντιπροτάσεις στις μεταρρυθμίσεις αυτές διότι είναι μεταρρυθμίσεις που και το ίδιο ήθελε να κάνει, άλλωστε το έχει πει και ο πρώην υπουργός ο κ. Χριστοδουλάκης αυτό, ότι θα ήθελε να έχει προχωρήσει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις».

Με το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεργαστούν στα κύρια - Ασφαλιστικό, ανταγωνιστικότητα κεφαλαίου - και να τσακώνονται στα επιμέρους. Ετσι, σε ερώτηση, αν ο διάλογος για το Ασφαλιστικό αφορά στην τρέχουσα τετραετία, απάντησε: «Οχι, αλλά πρέπει να ξεκινήσει μέσα στην τρέχουσα τετραετία. Με την έννοια ότι πρέπει να υπάρξει μια συναίνεση, μια συμφωνία, γιατί αυτά δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς συναίνεση, κακά τα ψέματα, και να μην είναι ζήτημα αντιπαράθεσης το Ασφαλιστικό στις επόμενες εκλογές. Δηλαδή, να υπάρχει μια συναινετική προσέγγιση και από τα 2 κόμματα και να μην είναι ένα από τα ζητήματα πάνω στα οποία θα υπάρξουν οι αντιπαραθέσεις. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν ζητήματα να αντιπαρατεθούμε πολλά. Θεωρώ ότι το Ασφαλιστικό και η ανταγωνιστικότητα της χώρας που είναι τα πιο κρίσιμα προβλήματα για την επιβίωση στο μέλλον, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε συναινετικά»!

Οσο για την επίλυση του Ασφαλιστικού, θα ακολουθηθεί η γνωστή συνταγή. Ο διχασμός και η διαίρεση των εργαζομένων σε χαμηλοσυνταξιούχους και μη, με αρκετές δόσεις κινδυνολογίας για ...κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, με επικάλυψη πάντα τον ...κοινωνικό διάλογο. Σε σχετική ερώτηση ανέφερε: «Η μεταρρύθμιση του συστήματος θα πρέπει να βασιστεί σε κάποιες αρχές. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να φέρουν το βάρος της μεταρρύθμισης οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αυτή είναι μια αυτονόητη αρχή ότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε την πληρωμή των συντάξεων και για την επόμενη γενιά, γιατί το Ασφαλιστικό στηρίζεται στην ...αλληλεγγύη των γενεών». Επικαλέστηκε μάλιστα ...επιστημονικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα του Ασφαλιστικού από 4% του ΑΕΠ σήμερα θα ανέλθει στο 8% το 2030... Και ο νοών νοείτω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ