Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καίριες απαντήσεις και...

Καίριες απαντήσεις στα πολλά και εντεινόμενα ερωτήματα πολλών εργαζομένων περιείχε η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, την περασμένη Δευτέρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ερωτήματα, που γεννά η συνεχής όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, η εντεινόμενη και πολύμορφη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η αναζήτηση διεξόδων. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα:

«...Η ΝΔ έπεσε το 1993 κάτω από τη δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια. Ομως, δεν "έπεσε" η πολιτική της, αφού το ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια και για οκτώ χρόνια αποδείχτηκε ικανός διαχειριστής όλων των αντιλαϊκών αποφάσεων. Από τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα βαριά φορολογικά μέτρα κατά των αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ μέχρι το ξεκλήρισμα ενός μέρους της αγροτιάς. Η ΝΔ έδωσε χέρι βοήθειας στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το ΠΑΣΟΚ έδωσε χέρι πολεμικής βοήθειας σε τρεις πολέμους, στα Βαλκάνια, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τους εισαγγελείς και την αστυνομία εναντίον των μαθητικών κινητοποιήσεων που διεκδικούσαν ουσιαστική μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Ολα αυτά τα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και με ειδικό μερίδιο ευθύνης του ΣΥΝ, έκαναν συστηματική δουλιά για τη διάβρωση των αγωνιστικών συνειδήσεων, ο καθένας με τα επιχειρήματά του. Αλλος σιγοντάριζε τις οπισθοδρομικές απόψεις, άλλος αξιοποιούσε το ριζοσπαστισμό, άλλος αξιοποιούσε την ήττα του κινήματος (σ.σ. τις ανατροπές των σοσιαλιστικών καθεστώτων της Ευρώπης), το φόβο για τη ρήξη...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ