Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανακάλυψε το ... «φάρμακο»

Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας; Αν πείτε το ασφαλιστικό, θα έχετε πέσει έξω. «Για να αποκτήσει αυτόνομη αναπτυξιακή δυναμική η ελληνική οικονομία, το κυριότερο μέτρο που πρέπει να ληφθεί, είναι η απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων».

Ποιος τα λέει αυτά; Οχι, δεν είναι ούτε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ούτε κάποιος άλλος εκπρόσωπος φορέα από εκείνους, που -υπηρετώντας και επίσημα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου - τάσσονται ανοιχτά υπέρ της λήψης μέτρων για την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα. Η εκτίμηση ανήκει στον διορισμένο από την κυβέρνηση διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ) κ. Αράπογλου και διατυπώθηκε - με πολλές άλλες, ανάλογες «σοφίες» - σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική».

«Αν δεν αποκτήσουμε ένα περισσότερο ευέλικτο και ελαστικό πλαίσιο στο εργασιακό καθεστώς είναι πολύ δύσκολο η ελληνική οικονομία να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα» υπογραμμίζει ο διοικητής της ΕΤΕ. Με απλά λόγια, δηλαδή, επιδιώκουν τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα πολύ φτηνότερης εργατικής δύναμης, για να ευαρεστηθούν οι πολυεθνικές και να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους. Αυτά είναι τα σχέδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ