Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το ΚΚΕ ισχυρό στήριγμα στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες μας

Επιστολή της ΟΓΕ προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) απέστειλε στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την παρακάτω επιστολή:

«Κα Αλέκα Παπαρήγα,

Η ΟΓΕ θεωρεί ότι η πρωτοβουλία του ΚΚΕ να προκαλέσει συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την απασχόληση των γυναικών, ήταν πολλαπλά βαρύνουσας σημασίας:

- Η χρονική στιγμή που οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των γυναικών πλήττονται με ιδιαίτερη βαρβαρότητα.

- Δόθηκε η ευκαιρία στις εργαζόμενες, στις άνεργες, στις νέες, στις αυτοαπασχολούμενες, στις αγρότισσες, να κατανοήσουν τους στρατηγικούς στόχους της ΕΕ των οικονομικά ισχυρών σε ό,τι αφορά τις "ίσες ευκαιρίες" που πλασάρουν στις γυναίκες. Να επισημάνουν τις ευρωενωσιακές πολιτικές επιλογές των κομμάτων εξουσίας και των πέριξ, οι οποίες ευθύνονται για την όξυνση των προβλημάτων των γυναικών, ιδιαίτερα στον τομέα της εργασίας που αποτελεί και τον πρωταρχικό παράγοντα για την ισοτιμία και τη χειραφέτησή τους.

- Στην τοποθέτησή σας ξεχώρισε με σαφήνεια η πολιτικοκοινωνική διάσταση του γυναικείου ζητήματος. Εγινε σαφές ότι η διέξοδος βρίσκεται στην απεμπλοκή των γυναικών του καθημερινού μόχθου από τα καλοστημένα δόκανα της σημερινής κυρίαρχης τάξης και των βαστάζων της και στη συσπείρωσή τους με τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που επιδιώκουν την ανατροπή αυτού του σύγχρονου μεσαίωνα.

Η ΟΓΕ, στην ολοκληρωμένη τοποθέτησή σας, κατέγραψε τις κοινές απόψεις και θέσεις για τις αιτίες και τους υπαίτιους της γυναικείας ανισοτιμίας και καταπίεσης, η οποία οξύνεται σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Η ΟΓΕ διέκρινε, άλλη μια φορά, ένα ισχυρό στήριγμα στον πολιτικό και κοινοβουλευτικό στίβο της χώρας μας τόσο απαραίτητο για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ