Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Ευθύνεται το απεμπλουτισμένο ουράνιο;

Σχετική Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς τους υπουργούς Αμυνας και Υγείας σχετικά με τις επιπτώσεις από το απεμπλουτισμένο ουράνιο στην υγεία των Ελλήνων στρατιωτικών που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στη Βοσνία και το Κόσσοβο, κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αγγελος Τσέκης.

«Ενας ακόμη αξιωματικός - τονίζεται στην Ερώτηση - έχασε τη μάχη με το θάνατο ανεβάζοντας σε τρεις τους Ελληνες αξιωματικούς που πέθαναν από το "σύνδρομο των Βαλκανίων" και οι οποίοι είχαν υπηρετήσει στη Βοσνία και το Κόσσοβο. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τουλάχιστον 5 Ελληνες αξιωματικοί νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή χτυπημένοι από λευχαιμία ή διάφορες άλλες μορφές καρκίνου.

Είναι γνωστό ότι το λεγόμενο "σύνδρομο των Βαλκανίων" και γενικότερα οι επιπτώσεις από τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου από τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ κατά τους βομβαρδισμούς στην πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, έχουν απασχολήσει και άλλες χώρες (ιδιαίτερα την Ιταλία), που έστειλαν στρατό στη Βοσνία και το Κόσσοβο και σήμερα θρηνούν θύματα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν: «Μετά τα παραπάνω και τις έντονες ανησυχίες που υπάρχουν για την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων στρατιωτικών που υπηρετούν στη Βοσνία και το Κόσσοβο, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός εάν η κυβέρνηση πρόκειται να αποσύρει τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή της πρώην Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας;».

Επίσης καλούν τους δύο υπουργούς να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής τα παρακάτω στοιχεία:

-- Ποιοι είναι οι τρεις αξιωματικοί και άλλοι Ελληνες στρατιωτικοί που πέθαναν μέχρι σήμερα από λευχαιμία ή άλλες μορφές καρκίνου και είχαν υπηρετήσει σε Βοσνία και Κόσσοβο;

-- Μέχρι σήμερα πόσοι Ελληνες στρατιωτικοί που υπηρέτησαν σε Βοσνία και Κόσσοβο έχουν αρρωστήσει ή νοσηλεύονται χτυπημένοι από λευχαιμίες ή άλλες μορφές καρκίνου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ