Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση

Την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης επειδή απήργησε στις 10 και 16 Ιούνη καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα ιδιωτικά Ιδρύματα Υγείας και ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κλαδικό σωματείο, «εργοδότρια που διατηρεί δύο παιδικούς σταθμούς στην περιοχή της νότιας Πάτρας απέλυσε συνάδελφο που δούλευε στη γραμματεία, χωρίς ποτέ στο παρελθόν να εκφραστούν παράπονα από τη διεύθυνση του σταθμού στο πρόσωπό της.

Είναι σαφές ότι η εν λόγω απόλυση είναι εκδικητική, διότι αυτή έγινε αμέσως μετά τη συμμετοχή της συναδέλφου στις δυο απεργιακές μάχες στις 10 και 16 Ιούνη, όπου και δώσαμε βροντερή, δυναμική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα και αφοπλισμένοι.

Τις φωνές που αντιδράσανε στο αντεργατικό τερατούργημα δεν θα τις φιμώσουν. Δεν τους φοβόμαστε», σημειώνει το Σωματείο και απαιτεί παράλληλα την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό, ώστε να ελεγχθούν οι εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων σε αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ