Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΛΟΡΙΝΤΑ - ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ
Τερματίστηκε και επίσημα η αναζήτηση τυχόν επιζώντων

Στη φάση της περισυλλογής πτωμάτων από τα συντρίμμια μπήκαν και επίσημα πλέον από χτες οι εργασίες στην 12όροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε στις 24 Ιούνη στο Σέρφσαϊντ της Φλόριντα, καθώς αποφασίστηκε η διακοπή των ερευνών για τυχόν επιζώντες.

Μέχρι και χτες το απόγευμα, είχαν ανασυρθεί 60 νεκροί από τα ερείπια, ενώ δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τους 80 ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται και πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν αυτό κατέρρευσε. Παρά τις ολοήμερες προσπάθειες των συνεργείων τις προηγούμενες μέρες, δεν ανασύρθηκε κανένας επιζών, πέρα από έναν έφηβο τη μέρα της καταστροφής.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν σοβαρά ερωτήματα για τις αιτίες που οδήγησαν στην κατάρρευση του μεγαλύτερου τμήματος του συγκεκριμένου συγκροτήματος κατοικιών, καθώς έκθεση μηχανικού ήδη από το 2018 έκανε λόγο για «μείζονες δομικές ζημιές» και «ρωγμές» στο υπόγειο του κτιρίου. Επίσης, στις μέρες που μεσολάβησαν από την τραγωδία δημοσιοποιήθηκε επιστολή της προέδρου της συνέλευσης των συνιδιοκτητών από τον περασμένο Απρίλη, στην οποία εξέφραζε έντονη ανησυχία για την κατάσταση του ακινήτου. Το κτίριο έχει «ζημιές» που «επιταχύνονται», προειδοποιούσε στην επιστολή (έκανε λόγο για αποσύνθεση του σκυροδέματος και επιδείνωση της κατάστασης της οροφής), επισημαίνοντας ότι χρειάζονταν εργασίες εκτιμώμενου κόστους 15 εκατ. δολαρίων για εκτεταμένες επισκευές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ