Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ποινική δίωξη στον αστυνομικό που ανάγκαζε 19χρονη να εκδίδεται

Τη συμπαράστασή του εκφράζει ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του υπό απόλυση 39χρονου αστυνομικού και του πατέρα της 19χρονης, η οποία το περασμένο Σαββάτο κατήγγειλε πως ο ένστολος την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε σπίτι στην Ηλιούπολη, ενώ ο πατέρας της την βίαζε επί σειρά ετών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ενώ οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον τρίτου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση, το οποίο φαίνεται να ήταν συνεργός του αστυνομικού που με τη βία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, την εξέδιδε.

Αμέριστη συμπαράσταση από τον Σύλλογο Γυναικών

Την αμέριστη συμπαράστασή του στη νεαρή γυναίκα εκφράζει ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης. Ο Σύλλογος της ΟΓΕ καταγγέλλει τη στάση της αστυνομίας, καθώς από το σχετικό ρεπορτάζ και τις καταγγελίες των συνηγόρων της γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα αυτά αφορούν το αν ενημερώθηκε σχετικά με το δικαίωμά της να καταθέσει παρουσία δικηγόρου και αν της δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του. Επίσης, παρά την ανάγκη άμεσης μεταφοράς της στο νοσοκομείο για περίθαλψη, καθώς είχε ήδη καταγγείλει τον βασανισμό και τον βιασμό της, προκύπτει το ερώτημα γιατί κρατούνταν απομονωμένη για ώρες στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί μπήκαν ακόμα και μέσα στο εξεταστήριο προκαλώντας την αντίδραση των γιατρών.

Με την ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος της ΟΓΕ θέτει στο επίκεντρο την ανυπαρξία κρατικής στήριξης και προστασίας «που έδωσε τη δυνατότητα στους δράστες να δρουν ανενόχλητοι». Το περιστατικό αυτό «αναδεικνύει ότι η βία και η κακοποίηση κατά των γυναικών αναπτύσσονται και διαιωνίζονται κάτω από τις συγκεκριμένες σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ