Σάββατο 17 Ιούλη 2021 - Κυριακή 18 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αλληλεγγύη στα χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων

Κομβική θέση στις εκδηλώσεις του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ είχε η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Από τη Λέσβο, ένα από τα νησιά του Αιγαίου που οι συμφωνίες ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων έχουν μετατρέψει σε «αποθήκες ψυχών», κατατρεγμένων ανθρώπων που ξεριζώνονται από τις χώρες τους εξαιτίας των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, η ΚΝΕ έστειλε μήνυμα ενίσχυσης της πάλης για τον άμεσο απεγκλωβισμό τους, ενάντια στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά.

Στο πλαίσιο του Διημέρου, παραδόθηκαν είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ενώ οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες αγκάλιασαν το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ δίνοντας το «παρών» στις εκδηλώσεις του.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η συναυλία στον χώρο της κατασκήνωσης με τους «RAD Music International», ένα μουσικοχορευτικό συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2015 στη Μόρια από πρόσφυγες από το Σουδάν και άλλες αφρικανικές χώρες, το Αφγανιστάν και πολλά ακόμα μέρη του κόσμου, αλλά και από Ελληνες που τους ένωσε η αγάπη για τη μουσική και τον χορό, με τους συντελεστές του να ευχαριστούν την ΚΝΕ για την πρόσκληση και να επιδίδουν τα αιτήματα για στήριξη του έργου τους στην βουλευτή του Κόμματος, Μ. Κομνηνάκα. Ενώ το μήνυμα της αλληλεγγύης έστειλε και η ποδοσφαιρική «αναμέτρηση» ανάμεσα σε ομάδα μελών της ΚΝΕ και ομάδα προσφύγων από τη Μόρια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ είχε διοργανώσει ενόψει του Διημέρου καλλιτεχνικό διαγωνισμό ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό και την προσφυγιά, οι νικητές του οποίου βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του Διημέρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ