Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
38ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Κινδυνεύει να μείνει χωρίς στέγη

Χωρίς στέγη κινδυνεύει να μείνει το 38ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Το παραπάνω σχολείο στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο κτίριο, το οποίο, όμως, καταστράφηκε ολοσχερώς από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου. Ετσι, βρέθηκε να «φιλοξενείται» σε τρεις αίθουσες προκάτ σε διπλή βάρδια στον αύλειο χώρο του 29ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων, τα οποία επίσης έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και έχουν μεταφερθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής των κτιρίων τους στο 10ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία, αντίστοιχα.

Δυστυχώς, όμως, οι μαθητές του 38ου Δημοτικού Σχολείου κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο, αφού το 29ο και 15ο θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος του μήνα στα κτίριά τους. Για το 38ο όμως, δεν έχει προβλεφτεί ούτε προσωρινή ούτε μόνιμη λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Τον κίνδυνο να καταργηθεί το σχολείο αυτό, επισημαίνει ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», επισημαίνοντας ότι «η όποια παράλειψη ή "μεθόδευση" για την κατάργηση του σχολείου αυτού, θα έχει σαν συνέπεια την απώλεια 7 οργανικών θέσεων, αλλά και την ταλαιπωρία μιας εκατοντάδας περιστεριώτικων οικογενειών». Τονίζει δε ότι, επειδή το κτίριο του 38ου Δημοτικού Σχολείου είναι το περισσότερο «χτυπημένο» από το σεισμό, «θέλουμε να πιστεύουμε ότι μόνο "παράλειψη" δεν είναι, όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι, το ότι δεν έχει συμπεριληφθεί σε κανένα σχεδιασμό άμεσο ή μακροπρόθεσμο». Σημειώνουμε, μάλιστα, ότι παλαιότερα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Περιστερίου είχε «κατεβάσει» πρόταση να καταργηθεί το 38ο Δημοτικό Σχολείο, πρόταση η οποία τελικά δεν πέρασε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ