Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Λύνουν» προβλήματα με καταργήσεις σχολείων

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τις αρνητικές συνέπειες που δημιουργούν για τους μαθητές οι καταργήσεις σχολείων και οι συμπτύξεις τμημάτων εντοπίζει σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, την οποία κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο κομμουνιστής βουλευτής, εντείνεται τον τελευταίο καιρό η πρακτική καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων και συμπτύξεων τμημάτων που προωθείται εδώ και χρόνια από το υπουργείο Παιδείας. «Η πρακτική αυτή στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί αρνητικές συνέπειες στη διαδικασία της μάθησης, ενώ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς (λ.χ. καταργούνται οργανικές θέσεις, κάτι που μπορεί να σημαίνει και την απόλυσή τους)», τονίζει.

«Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στην επαρχία. Στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας, λ.χ. στο Δήμο Καλλιθέας μειώνεται ο αριθμός των τμημάτων σε σειρά Δημοτικών Σχολείων (1ο, 5ο, 7ο, 8ο, 11ο, 22ο), μειώνεται κατά 1 τμήμα το 15ο Νηπιαγωγείο και καταργείται το 18ο. Στο Δήμο Βελβεντού Κοζάνης καταργείται το Ενιαίο Λύκειο (παρόλο που στην κάθε τάξη του φοιτούν κατά μέσο όρο 20 μαθητές) και συγχωνεύεται με το Ενιαίο Λύκειο Σερβίων», καταλήγει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Για τα παραπάνω ο Μήτσος Κωστόπουλος ρωτά τον υπουργό Παιδείας αν η κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει να «λύνει» με τον τρόπο αυτό τα εκπαιδευτικά προβλήματα (διπλοβάρδια, σχολική στέγη, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλαγή εργασιακών σχέσεων κτλ), προκειμένου να εφαρμόσει τη δημοσιονομική πειθαρχία που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ