Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Δεν πέρασε η παραχώρηση του ακινήτου της πλαζ Αρετσούς

Δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 19 Ιούλη, η συμφωνία παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου της πλαζ Αρετσούς από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στον δήμο Καλαμαριάς. Το θέμα θα ξανασυζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Στη συμφωνία που κατέθεσε η ΕΤΑΔ μετά από «διαπραγμάτευση» με τη δημοτική αρχή, προβλέπεται αντάλλαγμα 20,75% επί του τζίρου στην πλαζ Αρετσούς που θα δίνεται στην ΕΤΑΔ. Το παραχωρητήριο προβλέπει ότι το ακίνητο της πλαζ Αρετσούς και όλες οι εμπορικές δραστηριότητες που ήδη αναπτύσσονται εκεί θα περάσουν στην εκμετάλλευση του δήμου Καλαμαριάς για 35 χρόνια.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, υποστήριξε πως με τη συμφωνία «ο δήμος παίρνει ό,τι ήθελε» και τόνισε πως είτε το Δημοτικό Συμβούλιο θα επικυρώσει άμεσα τη συμφωνία καθώς σε περίπτωση αλλαγής της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΔ υπάρχει περίπτωση η επόμενη πρόταση να έχει μεγαλύτερο αντίτιμο, είτε η πλαζ Αρετσούς θα παραμείνει στην εγκατάλειψη.

Από την πλευρά της, η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καλαμαριάς, Λεμονιά Ντιντή, χαρακτήρισε εκβιαστικά τα διλήμματα που πρόβαλε ο δήμαρχος, τα οποία αποδεικνύουν ότι «ένα κράτος που έχει νόμους και όργανα προσανατολισμένα στο κέρδος δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκό και κανείς εργαζόμενος δεν έχει συμφέρον να το εμπιστεύεται και να το στηρίζει», ενώ επίσης σημείωσε πως τα ίδια περί «καλών συμφωνιών» η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις υποστήριζαν και για τη μαρίνα Αρετσούς, όμως «το ξεπούλημά της προχωράει σύμφωνα με τον κρατικό σχεδιασμό και όχι με βάση τις δικές σας "κόκκινες γραμμές"».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου πως η διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ «δεν είναι ήττα», η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε πως για τη διοίκηση του δήμου δεν είναι ήττα γιατί «εμπνέονται από την πολιτική που θεωρεί τις παραλίες και τα δάση ως πεδία κερδοφορίας και τα αντιμετωπίζουν σαν εμπόρευμα, στο πλαίσιο της οποίας η "ανάπτυξη" περνά μέσα από ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση του φυσικού πλούτου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ