Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Νέα πλατφόρμα εξαγωγής πετρελαίου

Νέα, στρατηγικής σημασίας πλατφόρμα εξαγωγής ιρανικού αργού πετρελαίου εγκαινίασε χτες ο Ιρανός απερχόμενος Πρόεδρος Χασάν Ροχανί στην παράκτια πόλη Τζασκ της νότιας περιοχής Μακράν, απέναντι από το Ομάν και δυτικά του Πακιστάν, σε μια προσπάθεια να παρακαμφθούν τα Στενά του Ορμούζ και ένα μέρος των αμερικανικών πιέσεων και κυρώσεων.

Πρόκειται για πλατφόρμα μέγιστης χωρητικότητας έως και ενός εκατομμυρίου βαρελιών αργού πετρελαίου, που φτιάχτηκε σε δύο χρόνια, με επένδυση περίπου 1,2 δισ. δολαρίων. Στην πλατφόρμα καταλήγει αγωγός πετρελαίου μήκους περίπου 1.000 χλμ., που προς το παρόν, στο αρχικό του στάδιο, εξάγει έως 300.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Ιρανικά ΜΜΕ, αναμεταδίδοντας ζωντανά τα εγκαίνια της πλατφόρμας, ανέφεραν ότι με αυτήν την εξέλιξη «ηττώνται κατά κράτος» οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται το πώς...

  • Στο μεταξύ, οι συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών σε οκτώ πόλεις νοτιοδυτικών περιοχών του Ιράν, που μαστίζονται εδώ και καιρό από λειψυδρία και ελλείψεις καθαρού τρεχούμενου νερού, συνεχίστηκαν και χτες, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε τουλάχιστον τρεις, αν και μη κυβερνητικά ΜΜΕ ανέφεραν διπλάσιο αριθμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ