Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Καταγγελίες για «περίεργο» θάνατο Παλαιστινίου σε φυλακή

Τις περίεργες συνθήκες θανάτου ενός 43χρονου Παλαιστίνιου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, που συνελήφθη για τροχαία παράβαση και πέθανε ξαφνικά από «καρδιακό επεισόδιο» σε κακόφημη φυλακή της Ιερουσαλήμ, καταγγέλλουν παλαιστινιακές οργανώσεις πολιτικών κρατουμένων.

Οι οργανώσεις απαιτούν τη διενέργεια ενδελεχούς ιατροδικαστικής έρευνας για την αιτία θανάτου του 43χρονου Αμπντο αλ Ταμίμι από τον προσφυγικό καταυλισμό Σουφά'ατ της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο Ταμίμι συνελήφθη την περασμένη Κυριακή για τροχαία παράβαση και τέθηκε υπό κράτηση στις κακόφημες φυλακές «Αλ Μασκουμπίγια» της Ιερουσαλήμ. Το βράδυ της Τετάρτης υπάλληλος των φυλακών ενημέρωσε την έγκυο σύζυγο του 43χρονου πως ο άνδρας της πέθανε ξαφνικά από καρδιακό επεισόδιο.

Η οικογένεια του 43χρονου και παλαιστινιακές οργανώσεις κρατουμένων κατήγγειλαν ωστόσο πως ο Ταμίμι έφερε μώλωπες και σημάδια από άγριο ξυλοδαρμό. Φαίνεται δε να έχουν πληροφορίες πως δέχθηκε επίθεση, άγνωστο από ποιον ή ποιους, πεθαίνοντας λίγα λεπτά αργότερα. Οταν συγγενείς του πήγαν στη φυλακή για να μάθουν για τις συνθήκες θανάτου, αντί οποιασδήποτε απάντησης τέθηκαν και αυτοί υπό κράτηση!

Τελικά, αποφασίστηκε διενέργεια αυτοψίας στη σορό του 43χρονου Παλαιστίνιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ