Τετάρτη 28 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Διαμαρτυρία την Κυριακή ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών στα βουνά της Ευρυτανίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Αυγούστου στις 11 π.μ. στην πλατεία του Καρπενησίου, απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καρπενησίου.

«Η επέλαση των ΑΠΕ στην Ευρυτανία δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρέτησαν με συνέπεια όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ) και επιδιώκει μια "ανάπτυξη" ταυτισμένη με την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση δεν μένει ανέγγιχτη καμία σφαίρα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής: Σαρώνονται μισθοί, συντάξεις, 8ωρο, εργατικά δικαιώματα και φυσικά το περιβάλλον», τονίζει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει:

«Η λαίλαπα των ΑΠΕ εκτοπίζει αγρότες, μελισσοκόμους, ισοπεδώνει περιοχές σπάνιου φυσικού κάλλους. Πρόκειται για μια καταστροφή από την οποία ο λαός όχι μόνο δεν κερδίζει τίποτα, αλλά την πληρώνει και πανάκριβα, μέσω των τιμολογίων ρεύματος και της φορολογίας. Σύμφωνα με το Ταμείο Ανάκαμψης, πάνω από 25-30 δισ. θα κατευθυνθούν στο μεγάλο κεφάλαιο τα επόμενα χρόνια ως επιδοτήσεις για ανεμογεννήτριες - φωτοβολταϊκά - μικρά υδροϋλεκτρικά. Από αυτά, στον λαό δεν θα πάει ούτε ψίχουλο, παρά τα κούφια λόγια των κυβερνήσεων και των ντόπιων εκπροσώπων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ