Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Δεν επέστρεψαν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά μετά το τέλος των αναστολών

Συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης από το Συνδικάτο Επισιτισμού Αττικής

Παρά το τέλος των αναστολών συμβάσεων εργασίας, αυτό δεν μεταφράζεται σε επιστροφή όλων των εργαζομένων στη δουλειά τους, με αποτέλεσμα αρκετοί να βρίσκονται «επί ξύλου κρεμάμενοι»! Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων «Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ Εστιατόρια Ελλάς ΑΕ» Νομού Αττικής, αφού παρότι δεν υπάρχουν αναστολές για τον Αύγουστο, η εργοδοσία «συνεχίζει να κρατάει εκτός παραγωγής έναν αριθμό εργαζομένων, μέσα σε αυτόν το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας. Παρά τις παρεμβάσεις του Σωματείου μας και τις συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά, συνεχίζει να κρατάει την ίδια στάση, αφήνοντας τους εργαζόμενους "στον αέρα"».

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει πως «η διοίκηση της εταιρείας "απαγορεύει" στους υπόλοιπους εργαζόμενους να αιτηθούν καλοκαιρινή άδεια μέσα στον Αύγουστο, "κόβει" ρεπό, το διάλειμμα φαντάζει πολυτέλεια. Οι δηλώσεις από πλευράς διεύθυνσης και διαφόρων προϊσταμένων - "τόσο καιρό καθόσασταν, θέλετε και άδεια;" - απλά μας προκαλούν.

Οι απαντήσεις της εργοδοσίας στο αίτημά μας να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά είναι ότι "περιμένουν να βγει η κυβερνητική απόφαση", παρά το γεγονός ότι ήδη έχει βγει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Εργασίας. Τι παραπάνω μπορεί να ξέρουν;».

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε ανοιχτές συσκέψεις αύριο Τετάρτη και την Παρασκευή 6 Αυγούστου, στις 18.30, στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν τα βήματα που θα ακολουθήσουν. Διεκδικεί:

Να τηρείται απαρέγκλιτα το 5ήμερο - 8ωρο - 40ωρο, το δικαίωμα στην ξεκούραση. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους. Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Καμία απόλυση και «τιμωρητική» συμπεριφορά σε εργαζόμενο επειδή δεν εμβολιάζεται. Εξαντλητική ενημέρωση των εργαζομένων, πλήρη και δωρεάν προληπτικό έλεγχο, σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων με ευθύνη του κράτους, στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ