Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ
Η μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες δίνει απάντηση στους εργοδότες και στους συνδικαλιστές τους

Ενοχλήθηκε ο εργοδοτικός συνδικαλισμός από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, η οποία οδήγησε σε υπερδιπλασιασμό των ψηφισάντων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, και άρχισε να διαμαρτύρεται.

Το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα των εκλογών είναι συνέχεια της συστηματικής προσπάθειας που γίνεται από το Συνδικάτο όλα αυτά τα χρόνια για την ανάδειξη των αιτιών κάθε μικρού ή μεγαλύτερου προβλήματος των εργαζομένων του κλάδου, που εμπιστεύτηκαν το Συνδικάτο κόντρα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, της μεγάλης εργοδοσίας αλλά και - όπως όλα δείχνουν - του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι εκλογές του Συνδικάτου έγιναν μέσα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, με εκατοντάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν ενεργά, παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, το κλίμα τρομοκρατίας από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε, περισσότερο ακόμα και από την εργοδοσία, το «σωματείο» - φάντασμα εργατών-τριών γης αγροτικών προϊόντων κονσερβοποιείων - διαλογητηρίων ν. Πέλλας, που εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται σε προσπάθεια «εξαπάτησης» των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, απαντώντας, σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Θα περίμενε κάποιος τόσα χρόνια που υπάρχει το σωματείο στα χαρτιά, έστω για τα μάτια του κόσμου, να έχουν βγάλει μια ανακοίνωση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, για τις βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, την ανασφάλεια, την αγωνία για τα ένσημα και το Ταμείο. Αντί γι' αυτό, όμως, δύσκολα θα βρει κάποιος, όσο κι αν ψάξει, μια ανακοίνωση αυτού του σωματείου, πέρα από αυτή που πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε στα διαδικτυακά μέσα, με αποκλειστικό σκοπό να επιτεθούν στο Συνδικάτο, με το οποίο, παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες του ΔΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν δέχτηκαν ποτέ να συναντηθούν».

Επιπλέον ρωτά: «Πού ήταν το σωματείο τόσους μήνες στις απεργιακές μάχες που έδιναν οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο μας ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ; Πού ήταν αυτό το σωματείο όταν κάναμε δεκάδες παρεμβάσεις για τις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία για να υπερασπιστούμε την υγεία των συναδέλφων μας; Πού ήταν αυτό το σωματείο όταν το Συνδικάτο μας κινητοποιούνταν στους ΟΑΕΔ απαιτώντας να δοθεί επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις; Πού είναι αυτό το σωματείο φέτος, που λόγω των καταστροφών στις καλλιέργειες πολλοί συνάδελφοί μας κινδυνεύουν να χάσουν τόσο το εισόδημα όσο και το ταμείο ανεργίας; Πού ήταν αυτό το σωματείο και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πέλλας και τι απαντούσαν, όταν απέλυαν πρωτοπόρα μέλη του Συνδικάτου μας;

Η απάντηση είναι σαφής. Ηταν με το πλευρό των εργοδοτών!

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά, ότι η βάρβαρη κατάσταση που ήδη υπάρχει θα χειροτερέψει. Και εκεί χρειάζονται ένα δυνατό Συνδικάτο, που το έχουν γνωρίσει και το έχουν εμπιστευτεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ