Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «FORTHNET» - «NETMED»
Απορρίπτει την εντατικοποίηση, απαιτεί κατοχυρωμένα δικαιώματα

«Οχι στην εντατικοποίηση, είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές!». Αυτή είναι η απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων «Forthnet» - «Netmed» στην προσπάθεια της εργοδοσίας της «Nova» να επιβάλει «περαιτέρω μέτρα για την εντατικοποίηση της δουλειάς, την ώρα που σε όλα τα τμήματα της εταιρείας η υποστελέχωση από εργαζόμενους φαίνεται πιο έντονα, λόγω και των αδειών».

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο: «Η εργοδοσία από τη μία καταργεί επί της ουσίας το wrap up (ο χρόνος που μεσολαβεί από κλήση σε κλήση) και από την άλλη αναγκάζει τους συναδέλφους να παίρνουν κλήσεις άλλων τμημάτων. Από τη μία λοιπόν ασκεί μεγαλύτερη πίεση, αφού σε λιγότερο χρόνο καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε μεγαλύτερο όγκο κλήσεων, και από την άλλη η εργοδοσία θέλει "όλοι να τα κάνουν όλα"». Στα εύλογα ερωτήματα των εργαζομένων γιατί συμβαίνει αυτό, «προϊστάμενοι έσπευσαν να στηρίξουν την κίνηση αυτή, προσπαθώντας μάλιστα να παίξουν και με τη νοημοσύνη μας, λέγοντάς μας ότι είναι συστημικό πρόβλημα με αδυναμία διαχείρισης από τους αρμόδιους επειδή απουσιάζουν με άδεια!».

Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, συνεχίζει, «το Σωματείο μας έκανε παρέμβαση την Τετάρτη στη Διεύθυνση Προσωπικού, που παραδέχτηκαν ότι είναι "πιλοτική εφαρμογή στον μέσο χρόνο". Δηλαδή στα σχέδιά τους είναι να χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες και όρους δουλειάς, να μην παίρνουμε ούτε ανάσα».

«Μετά την παρέμβασή μας», προσθέτει, «δεσμεύτηκαν ότι θα ορίσουν το wrap up στα 30 δευτερόλεπτα και θα προχωρήσουν σε εκπαιδεύσεις για όλα τα καινούργια έργα που προστίθενται. Από την πλευρά μας επιμείναμε να παραμείνει ο χρόνος στο 1,5 λεπτό χωρίς αυτόματες κλήσεις, όπως ήταν μέχρι τον Μάρτη, αίτημα που η εργοδοσία δεσμεύτηκε να εξετάσει».

Και καταλήγει: «Θέλουν να μας μετατρέψουν και να δουλεύουμε σαν μηχανές, εκμεταλλευόμενοι αφενός την τηλεργασία και αφετέρου ότι κάθε εργαζόμενος είναι απομονωμένος μπροστά σε μία οθόνη, μακριά από τη συλλογική και οργανωμένη δράση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη...

Δεν θέλουμε να είμαστε φθηνοί και "ευέλικτοι". Θέλουμε δουλειά με δικαιώματα, κατοχυρωμένα με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ