Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
«Πολιτική των κοντέινερ» στην Προσχολική Αγωγή

Στις αντιδράσεις που προκαλεί η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με τοποθέτηση προκάτ, αναφέρθηκε κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Βουρδουμπάς σημείωσε τη γενικευμένη αντίδραση των κατοίκων σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, που ζητούν να στεγαστούν τα νήπια και προνήπια σε κτίρια που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους, ενάντια στο σχέδιο της δημοτικής αρχής. «Είναι ένα σχέδιο για το οποίο έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα. Είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος έχει καταδικαστεί. Είναι η πολιτική των κοντέινερ. Είναι ακριβώς ίδια με την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που φέρνει μες στον Ιούλη νομοσχέδιο που υποβαθμίζει και κατηγοριοποιεί τα σχολεία. Είναι, αν θέλετε, ακριβώς ίδια με την πολιτική που αφήνει δεκάδες βρέφη εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου, από την εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα και θα επανέλθουμε για το θέμα στο τέλος του μήνα που θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα. Περιμένουμε από τη δημοτική αρχή να μας δώσει μία ολοκληρωμένη απάντηση για το πώς θα καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι το επόμενο διάστημα, στο τέλος του Αυγούστου, τον Σεπτέμβρη και ολόκληρο το φθινόπωρο, θα υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις. Ακόμη και αν βάλετε τα προκάτ και τα κοντέινερ μέσα στον Δεκαπενταύγουστο», τόνισε.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσε πως πρέπει να ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο οι κάτοικοι, οι επιτροπές των κατοίκων, οι επιτροπές των γονέων, οι φορείς που υπάρχουν και διαμαρτύρονται και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε εκ μέρους της παράταξης να δοθεί λόγος σε εκπρόσωπο της επιτροπής κατοίκων από τα Θυμαράκια που έχει συγκροτηθεί και είχε προχωρήσει και σε κινητοποίηση τις προηγούμενες μέρες για το ζήτημα της τοποθέτησης προκάτ σε αδόμητο οικόπεδο στη διασταύρωση Δαγκλή και Ζερβουδάκη. «Θεωρούμε αναγκαίο να ακουστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η άποψή τους. Εχουν τοποθετηθεί επανειλημμένα οι παρατάξεις για το θέμα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να τοποθετηθούν και οι κάτοικοι και οι γονείς της περιοχής», υπογράμμισε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις ενάντια στην παραχώρηση δημόσιων χώρων σε μητροπόλεις (2023-04-27 00:00:00.0)
Να διασφαλιστεί δημόσια έκταση στο Γεροβουνό (2022-01-20 00:00:00.0)
Δεν έχει τελειώσει ο αγώνας για τη διεκδίκηση χώρων στα σχολεία (2021-09-01 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην τοποθέτηση κοντέινερ (2021-07-23 00:00:00.0)
Δικαίωμα και ανάγκη η υλοποίηση με παιδαγωγικούς όρους (2021-07-03 00:00:00.0)
Ελλειψη μέριμνας για τη μεταφορά των μαθητών... (2010-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ