Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Να διασφαλιστεί δημόσια έκταση στο Γεροβουνό

Να πάρει όλα τα μέτρα για να προστατευθεί η εκτός σχεδίου έκταση των 60 στρεμμάτων στη γειτονιά του Γεροβουνού, στην οδό Αποκορώνου, και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και όλου του δήμου, καλεί τη δημοτική αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Ειδικότερα, τονίζει ότι για τη συγκεκριμένη έκταση «υπάρχει έγγραφο με ημερομηνία 19/12/2005 της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία της, επειδή από τον έλεγχο των προσκομιζόμενων τίτλων δεν προκύπτει παραγραφή των δικαιωμάτων του Δημοσίου. Από τότε, όμως, η υπόθεση εκκρεμεί και δεν έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο γνωμοδοτικό όργανο». Ωστόσο, «όλο αυτό το διάστημα στην έκταση τοποθετούνται προκάτ κατασκευές και περιφράξεις, με σοβαρό τον κίνδυνο να δημιουργηθούν τετελεσμένα για τη χρήση του χώρου. Τα άτομα που κάνουν αυτές τις εργασίες επιδεικνύουν "άδειες εργασιών μικρής κλίμακας", που σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονται σε διαφορετικό σημείο από αυτό στο οποίο γίνονται οι εργασίες. Επιπλέον, στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα απειλές εναντίον υπαλλήλων και δημοτικών συμβούλων του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, όταν προσπάθησαν να ελέγξουν τις διαδικασίες τοποθέτησης κατασκευών στον συγκεκριμένο χώρο. Οι καταγγελίες αφορούν απειλές και κατά κατοίκων της περιοχής».

Επισημαίνει ακόμα πως «από πρόσφατη ενημέρωση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου προς τις δημοτικές παρατάξεις προκύπτει ότι το ελληνικό Δημόσιο και πιο συγκεκριμένα η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιώς, Νήσων και Δυτικής Αττικής δεν αναγνωρίζει πρακτικά το προαναφερόμενο έγγραφο του 2005 και δρομολογεί έλεγχο από την αρχή σε σχέση με τον χαρακτήρα της έκτασης. Με άλλα λόγια, το κεντρικό κράτος δεν αξιοποιεί δικό του έγγραφο».

Ετσι, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί επιβεβλημένο να αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο κινητοποίηση στον χώρο με κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής, να εξαντληθούν όλες οι νομικές και άλλες ενέργειες από τον δήμο, αλλά και η δημοτική αρχή να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατοχύρωσης του χώρου και αξιοποίησής του ως μιας όασης αναψυχής, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον λαό της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ