Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, σε πάρτι που πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου εμπλέκονται γόνοι μεγάλων επιχειρηματιών.

Μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Από τα αποτελέσματα αυτά θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος της 24χρονης, Θ. Ζιώγας, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα» δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ενώ δεν αποκλείει «να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία». Ο δικηγόρος είπε ακόμη ότι υπάρχουν καταγγελίες δύο γυναικών που έφτασαν στο γραφείο του και καταθέτουν ότι βιάστηκαν - η μία το 2016 και η άλλη το 2018 - «με τον ίδιο τρόπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σε πρώτη φάση, του θύματος για να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε πριν από το πάρτι, όταν έφυγε αλλά και το επόμενο πρωί. Η όλη υπόθεση εξετάζεται και για την περίπτωση ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας με ευάλωτες γυναίκες που δρούσε καιρό.

Περιγράφει το αποτρόπαιο έγκλημα

Η νεαρή κοπέλα σε συνέντευξή της στο «zougla.gr», όπου εμφανίζεται με το πρόσωπό της, αναφέρεται στις δυσκολίες της ζωής της, ότι το τελευταίο διάστημα έχασε τους δύο γονείς της και τον σύντροφό της, τις στιγμές που έζησε την Πρωτοχρονιά και τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου στις 2 Γενάρη κατήγγειλε τον βιασμό της, θεωρώντας πιθανή την ύπαρξη κυκλώματος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στο πάρτι έφτασε μαζί με μια 17χρονη φίλη της και είχε προσκληθεί από γνωστό της, υπάλληλο καφετέριας που πήγαινε, τον οποίο θεωρούσε φίλο της. Στο δωμάτιο του πάρτι υπήρχαν 15 - 17 άτομα, από τα οποία οι περισσότερες ήταν κοπέλες. Θεωρεί πιθανό να της έριξαν κάποια ουσία στο ποτό που της πρόσφεραν. Προσπάθησε να φύγει, όμως λόγω της κατάστασής της δεν μπορούσε να βρει το αυτοκίνητό της. Γύρισε στο ξενοδοχείο και νοίκιασε ένα δωμάτιο για να ξεκουραστεί. Πηγαίνοντας στο δωμάτιο είδε τρία άτομα, τα οποία της είπαν να πάει στο δωμάτιό τους. Θυμάται ότι ήταν στο δωμάτιο - σουίτα με δύο άτομα και ότι το ένα από αυτά ήταν από πάνω της και ξεκούμπωνε το παντελόνι του. Ξύπνησε λίγο πριν από τις 11 το πρωί γυμνή στη σουίτα, όπου είδε ανδρικά ρούχα και διεγερτικά χάπια. Κάλεσε πρώτα τον γνωστό της και στη συνέχεια τον εργοδότη της για να την βοηθήσει και στη συνέχεια πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για να καταγγείλει όσα συνέβησαν.

Η Γ. Μπίκου έμεινε στο Τμήμα Ασφαλείας μέχρι αργά το βράδυ, οπότε έδωσε δείγμα ούρων προς εξέταση ενώ όπως είπε χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες για να εξεταστεί από ιατροδικαστή και δύο εβδομάδες για να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας. Για την υπόθεση έγινε σύλληψη του 27χρονου Β.Λεβέντη γόνου γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ο οποίος στην συνέχεια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ ο ίδιος κάνει λόγο για συναινετική πράξη.

Η 24χρονη Γεωργία προέτρεψε «να βγει κάθε κοπέλα και να μιλήσει για αυτά που έχει πάθει. Ο,τι της έχουνε κάνει να το πει. Να μιλήσει. Να μην κρύβεται και να μη φοβάται». «Για μένα αυτή θα είναι η δικαίωση», τόνισε.

Καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις να κάνει πίσω

Η 24χρονη κοπέλα είπε επίσης ότι ο δικηγόρος που βρέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας για να εκπροσωπήσει τον φερόμενο ως βιαστή της, της επιτέθηκε φραστικά: «Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω, γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει να κάνω πίσω».

Ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος διαψεύδει τους ισχυρισμούς της 24χρονης και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει έρθει σε επαφή μαζί της και ότι ουδέποτε της επιτέθηκε φραστικά. Ωστόσο η Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, χτες, ανακοίνωσε ότι για τον εν λόγω δικηγόρο αναστέλλει την ιδιότητα του κομματικού μέλους, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που ανέλαβε.

Πάντως, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε προκαταρκτική εξέταση μετά την καταγγελία της 24χρονης ότι δέχθηκε φραστική επίθεση από τον δικηγόρο Θ. Αλεξόπουλο, για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «απόπειρας παράνομης βίας».

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 16χρονος, μετά από καταγγελία, στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, 17χρονης ότι τη βίασε. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό, εξύβριση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα και παρέμενε υπό κράτηση. Οι δύο μαθητές φαίνεται πως φοιτούν στο ίδιο σχολείο και η πράξη φέρεται να έγινε την περασμένη Δευτέρα κοντά στο σχολείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με εγγύηση ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής που κατηγορείται για βιασμό (2023-04-14 00:00:00.0)
Προφυλακίστηκε ο αρχιφύλακας κατηγορούμενος για βιασμό (2022-08-04 00:00:00.0)
Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις των θυμάτων (2022-03-29 00:00:00.0)
Καταθέσεις για τη στυγερή δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη (2022-03-22 00:00:00.0)
Δύο ακόμα διώξεις κατά του Λιγνάδη (2021-07-01 00:00:00.0)
Νέα στοιχεία κατέθεσαν οι γονείς της Ελ. Τοπαλούδη (2019-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ