Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τα επιχειρηματικά κέρδη «σπρώχνουν» την «αποποινικοποίηση» της κάνναβης

Για «ένα ακόμα περιζήτητο εξαγώγιμο προϊόν» μιλούν Γερμανοί βουλευτές

Κινήσεις για την «αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης» - όπως χαρακτηρίζεται - γίνονται διεθνώς, καθώς αποδεικνύεται ότι αποτελεί νέο τεράστιο πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους.

Στη Γερμανία, η συζήτηση άνοιξε ξανά στην Επιτροπή Υγείας της γερμανικής Βουλής, με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων να συζητούν το ενδεχόμενο νομιμοποίησης της κάνναβης για προσωπική χρήση. Αρκετοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι η κάνναβη «Made in Germany», δηλαδή παραγόμενη στη Γερμανία, «θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα ακόμη περιζήτητο εξαγώγιμο προϊόν», αναφέρει η «Deutsche Welle», αποδεικνύοντας ότι μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων η υγεία του λαού και η πρόληψη από τα ναρκωτικά «πάνε περίπατο».

Ενα ακόμα στοιχείο που δείχνει πως η συζήτηση αυτή επίκεντρο έχει το κέρδος είναι το γεγονός ότι ο τζίρος του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών στην Ευρώπη ανέρχεται σε 30 δισ. ευρώ, με την κάνναβη να είναι - με διαφορά - το πιο διαδεδομένο.

«Σήμερα αφήνουμε τον κόσμο στο έλεος της μαύρης αγοράς. Πηγαίνει ο άλλος στη μαύρη αγορά, κατά πάσα πιθανότητα αγοράζει προϊόν αμφίβολης ποιότητας, ίσως και νοθευμένο, ενώ την ίδια στιγμή το κράτος χάνει σημαντικά έσοδα. Χάνει και φορολογικά έσοδα, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να διαθέσει για την πρόληψη ή και για τη θεραπεία», δήλωσε ο Βίλαντ Σίνενμπουργκ από το κόμμα των Φιλελευθέρων.

Αυτό που ενδιαφέρει δηλαδή το αστικό σύστημα δεν είναι οι νέοι και οι νέες να μένουν μακριά από τα ναρκωτικά και τις τραγικές επιπτώσεις τους στην υγεία και την προσωπικότητα του ανθρώπου, αλλά να τα αγοράζουν από κρατικές ή ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να αυξάνεται η κερδοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ