Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η δύναμη της αλληλεγγύης

Τη δύναμη που μπορεί να έχει η άμεση λαϊκή κινητοποίηση και αλληλεγγύη απέδειξαν κάτοικοι και κτηνοτρόφοι της περιοχής Πανόπουλο της Ηλείας, που άμεσα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές προσέτρεξαν για βοήθεια των συναδέλφων τους στον Λάλα.

Οι τελευταίοι δοκιμάζονται σκληρά από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας και κινδυνεύουν με αφανισμό, καθώς καταστράφηκαν τεράστιες εκτάσεις που τάιζαν τα ζώα, πολλοί έχασαν τις αποθήκες και τις στάνες τους, με αποτέλεσμα να ξεμείνουν από ζωοτροφές.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, βάζοντας σε μεγάλη δοκιμασία εκατοντάδες κτηνοτρόφους, που δεν μπορούν να ταΐσουν τα κοπάδια τους (κυρίως αμνοερίφια). Σε μια προσπάθεια άμεσης βοήθειας, σημαντική είναι η δύναμη της λαϊκής κινητοποίησης και αλληλεγγύης. Αμεσα κτηνοτρόφοι του Πανόπουλου μετά και από πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών (κυρίως σανό κ.ά.), που μοίρασαν στους πληγέντες συναδέλφους τους στον Λάλα.

Πρόκειται για πρωτοβουλίες που συνεχίζονται, πολλές βλέπουν το φως της δημοσιότητας άλλες όχι και οι οποίες πρέπει να επεκταθούν, χωρίς να λείπουν ταυτόχρονα η διεκδίκηση, η οργάνωση και η πάλη από κάθε αρμόδιο φορέα. Αυτές τις δύσκολες ώρες, καμιά λαϊκή οικογένεια να μη μείνει μόνη της αλλά ταυτόχρονα να δυναμώνει η διεκδίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ