Τρίτη 17 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ερωτήματα για τον θάνατο εργαζόμενου από θερμοπληξία

Να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο ενός εργαζόμενου από θερμοπληξία απαιτεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Ο 55χρονος εργαζόμενος εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας, όπου κατέληξε. «Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν δεν δηλώθηκε ποτέ ως εργατικό ατύχημα τη μέρα που βρέθηκε λιπόθυμος, μιας και ο συνάδελφος από ό,τι φαίνεται δούλευε ανασφάλιστος. Δεν δηλώθηκε ούτε και αργότερα ως εργατικό δυστύχημα, όταν δηλαδή επήλθε το μοιραίο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Τα ερωτήματα που προκύπτουν από το συμβάν είναι πάρα πολλά και θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να τα ερευνήσουν: Κάτω από ποιες συνθήκες δούλευε ο συνάδελφος τη μέρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο; Γιατί δεν δηλώθηκε από την αρχή ως εργατικό ατύχημα; Δεν ενημερώθηκαν οι γιατροί ότι βρισκόταν στη δουλειά; Πώς ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές για περιστατικά εργατικών ατυχημάτων όταν συμβαίνουν και ποιες είναι οι ενέργειες που πραγματοποιούν;», σημειώνει.

Το Σωματείο καταγγέλλει πως παρά το γεγονός ότι έγκαιρα είχε προειδοποιήσει «για τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τους εργαζόμενους η δουλειά τις ώρες του καύσωνα», ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του και αρκετοί ακόμα υπέστησαν θερμοπληξία, ορισμένοι από τους οποίους χρειάστηκε επίσης να νοσηλευτούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ