Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κραυγή αγωνίας από τους μηλοπαραγωγούς του Πηλίου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί της Ζαγοράς, καθώς λίγο πριν από την περίοδο συγκομιδής βλέπουν την παραγωγή των μήλων αλλά και τα κάστανα να έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά από την παρατεταμένη ξηρασία, σε συνδυασμό με τον πολυήμερο καύσωνα και την ανομβρία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν με μειωμένη παραγωγή και εισόδημα για μια ακόμη χρονιά.

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς επισημαίνει πως «η ξηρασία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προβλημάτων και απλήρωτων αποζημιώσεων, καθιστώντας την καλλιέργεια και την ίδια την επιβίωση των αγροτών ακόμη δυσκολότερη. Ο Αγροτικός Σύλλογος δεν θα αφήσει κανέναν αγρότη ξεκρέμαστο αλλά μαζί με τους αγρότες θα παλέψει και θα διεκδικήσει άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όσους πλήττονται από την ξηρασία και κάλυψη του χαμένου εισοδήματος. Ολα κατακτήθηκαν με αγώνες, τίποτα δεν χαρίστηκε. Κανένας εφησυχασμός, καμία υποχώρηση».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς διεκδικεί: Αμεσες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τους αγρότες που έπαθαν ζημιά από την ξηρασία. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όσους πλήττονται από την ξηρασία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ