Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ» - ΠΑΓΝΗ
Παρεμβάσεις των σωματείων για εργολάβους και ασφάλεια

Την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου «Αττικόν» να προκηρύξει διαγωνισμό για να δώσει τη φύλαξη σε εργολάβο, που πρακτικά σημαίνει ότι θα απολυθούν οι εργαζόμενοι που σήμερα απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Το Σωματείο τονίζει ότι απάντηση «στην ασυδοσία κυβέρνησης - διοίκησης - εργολάβων μπορεί να δώσει ο ενωμένος αγώνας» και δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει για να μείνουν οι συμβασιούχοι φύλακες στη δουλειά, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Επίσης, την απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) να κλειδώσει όλες τις πόρτες και τις εξόδου κινδύνου, πλην μιας, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ σε έγγραφό του προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, το οποίο κοινοποιεί στην Εισαγγελία και την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

«Αυτή η απόφαση», σημειώνει, «δημιουργεί ανασφάλεια και επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού! Ειδικά σε μία περίοδο με έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας! Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, όπως είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με πάνω από 2.000 εργαζόμενους και εκατοντάδες ασθενείς και συνοδούς, να εξυπηρετείται από μία μόνο είσοδο - έξοδο». Ανάλογη απόφαση είχε υλοποιήσει η διοίκηση και τον Απρίλη, αλλά την ανέστειλε μετά τις αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ