Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να παρθούν μέτρα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας

Μέτρα για τη στήριξη των αναπληρωτών, που αυτήν την περίοδο μετακινούνται στις περιοχές τοποθέτησής τους, ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας.

Οπως επισημαίνεται, οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι πολύ πίσω από τις πάγιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από τη διαχρονική πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων να προσλαμβάνονται αναπληρωτές, με κάθε είδους σχέση εργασίας.

«Πέρυσι, προσλήφθηκαν περίπου 52.000 αναπληρωτές. Μαζί με τις φετινές συνταξιοδοτήσεις (περίπου 8.000), τα κενά, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, διαμορφώνονται στις 60.000. Οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών είναι μόλις 25.000 στην πρώτη φάση, αρχίζοντας τον "Γολγοθά" των φάσεων, δηλαδή των προσλήψεων με το σταγονόμετρο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αναμένοντας να καλυφθούν τα βεβαιωμένα κενά κάποια στιγμή μέσα στο σχολικό έτος. Επιπλέον, οι φετινές προσλήψεις μονίμων είναι μόλις 11.700, άρα, με έναν απλό υπολογισμό, το κουδούνι της έναρξης της σχολικής χρονιάς θα υποδεχτεί τους μαθητές με χιλιάδες κενά στα σχολεία τους», τονίζεται.

«Ταυτόχρονα, οι χιλιάδες προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές, με μια βαλίτσα στο χέρι, περιπλανώμενοι, αναπληρώνοντας στην ουσία τον ίδιο τον εαυτό τους, αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, δίνοντας τεράστια ποσά για να μετακινηθούν και να φτάσουν στην περιοχή πρόσληψής τους, και από εκεί αρχίζει ο αγώνας ανεύρεσης κατοικίας, δίνοντας υπέρογκα ποσά για ενοικίαση, αλλά και για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών όπως είναι η σίτισή τους. Η καθημερινότητα καθίσταται αβίωτη, με τους ίδιους να πρέπει να ανταποκριθούν σε έναν σύνθετο ρόλο, αυτό του παιδαγωγού - εκπαιδευτικού», τονίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση που καταθέτει ο βουλευτής Γ. Δελής, ζητώντας μέτρα:

  • Για τη δωρεάν μετακίνηση των αναπληρωτών στις περιοχές τοποθέτησης, την επιδότηση ενοικίου και θέρμανσης, για τη δωρεάν σίτιση όλων στις φοιτητικές λέσχες ή τις λέσχες αξιωματικών.
  • Για την εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μονίμων - πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθένειας, αναγνώριση προϋπηρεσίας καθ' όλη τη διάρκεια της άδειας, πλήρη άδεια ανατροφής, άδεια ειδικού σκοπού για όσους την έχουν ανάγκη, 12μηνες συμβάσεις για όλους τους αναπληρωτές.
  • Για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στα σχολεία με τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και την κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ