Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κηδεύτηκε ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

Πλήθος κόσμου από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΜ Πολυτεχνείου και γενικότερα «αποχαιρέτησαν» χτες στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών τον πρώην πρύτανη και ομότιμο καθηγητή του Ιδρύματος, Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη βδομάδα σε ηλικία 85 ετών.

Στην κηδεία του παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΤΟ Πανεπιστημίων - Ερευνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι άλλων πολιτικών κομμάτων και πολλοί πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι των ΑΕΙ.

Για το ακαδημαϊκό έργο και την προσφορά του Θ. Ξανθόπουλου ως πανεπιστημιακού δασκάλου και γενικότερα ως επιστήμονα μίλησαν ο πρύτανης του ΕΜ Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής, και ο αντιπρύτανης Ευάγγελος Σαπουντζάκης. Μίλησε επίσης εκπρόσωπος της ΔΕΗ, της οποίας ο Θ. Ξανθόπουλος είχε διατελέσει γενικός διευθυντής.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του εκλιπόντος είχε ζητήσει, αντί στεφάνου, να κατατεθούν χρήματα στη μνήμη του σε λογαριασμό του ΕΜΠ για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ