Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Φεστιβαλικά ραντεβού σε μεγάλες πόλεις

Με φεστιβαλικά ραντεβού σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών συνεχίζεται αυτές τις μέρες το ταξίδι του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μεταφέρουν παντού το σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!» και επικοινωνούν στη νεολαία την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ, δένονται με την επικαιρότητα για να φωτίσουν τη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα ο λαός μας να ζήσει καλύτερα, απελευθερώνοντας τεράστιες δυνάμεις από την κατάργηση των δεσμών της εκμετάλλευσης.

Στο φροντισμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε κάθε πόλη περιλαμβάνονται αφιερώματα και μουσικά προγράμματα στη μνήμη του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις, συναυλίες, εκθέσεις βιβλίου και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και στέκια για μαθητές, μικρότερες ηλικίες της νεολαίας κ.ά.

Αναλυτικά, φεστιβαλικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται:

Σήμερα, Πέμπτη

Στη Χαλκίδα, στο Κόκκινο Σπίτι. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τους «Κοινούς Θνητούς» και τους «Γκιντίκι». Το Φεστιβάλ θα γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση διεκδίκησης κι αγώνα στο πλευρό των πυρόπληκτων της Εύβοιας, συνέχεια της πρωτοπόρας δράσης των δυνάμεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σε αυτό το μετερίζι.

Στην Ηγουμενίτσα, στα Πλατάνια. Θα μιλήσει ο Γιώργος Δαρδαμάνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας.

Αύριο, Παρασκευή

Στην Καλαμάτα, στο Πάρκο Λιμενικού. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Στην Πρέβεζα, στο δημοτικό κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος». Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει επίσης η συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Στην Καρδίτσα, στο Πάρκο Λουμάκη. Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

Στην Ιεράπετρα, στο Πάρκο Μίνως. Θα μιλήσει ο Βάγιας Βάγιας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η παράσταση stand up comedy με τους Αλέξανδρο Μαλιάτση και Σπήλιο Φλώρο.

Στις Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ. Θα γίνουν συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Στη Νάουσα, στο δημοτικό πάρκο. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ. Θα γίνουν συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη

Στην Καβάλα, στο Πάρκο Φαλήρου. Αύριο θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο, το Σάββατο.

Στην Κοζάνη, στο πάρκινγκ ΟΣΕ. Στις 11 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμα η συναυλία με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και η παράσταση stand up comedy με τον Αλέξανδρο Σπηλιόπουλο, αύριο, και η συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο μεθαύριο.

Στην Κέρκυρα, στην Πάνω Πλατεία. Μεθαύριο θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά την ίδια μέρα.

Στη Ρόδο, στο Πάρκο Θέρμαι. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει επίσης η συναυλία με την Βιολέτα Ικαρη την ίδια μέρα.

  • Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ