Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Αντέδρασε και ελπίζει η Εθνική

Eurokinissi

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες και πιο μεστές εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε 2-1 τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ για τον 2ο ευρωπαϊκό προκριματικό όμιλο και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022.

Ηταν η πρώτη νίκη της Ελλάδας στον όμιλο μετά από τρεις ισοπαλίες και την ανέβασε στην 3η θέση με 6 βαθμούς, 3 λιγότερους από τη 2η Σουηδία, με αποτέλεσμα έτσι να ελπίζει σε κατάληψη μίας από τις δύο πρώτες θέσεις στις εναπομείνασες 4 αγωνιστικές των προκριματικών. Με την πρωτιά στον όμιλο - που δίνει απευθείας πρόκριση - να φαίνεται ότι εκτός απροόπτου θα καταληφθεί από την Ισπανία, ρεαλιστικός στόχος για την ελληνική ομάδα είναι η 2η θέση, που οδηγεί στα ευρωπαϊκά μπαράζ πρόκρισης.

Στο τελευταίο ματς οι Ελληνες διεθνείς υποχρέωσαν τους Σουηδούς στην πρώτη τους ήττα στον όμιλο, εμφανιζόμενοι αισθητά βελτιωμένοι σε σχέση με το αρνητικό αποτέλεσμα στο Κόσοβο, σε όλους τους τομείς: Σε πάθος, ωριμότητα στο παιχνίδι τους, και κυρίως στην επίθεση και τη δημιουργία φάσεων. Προηγήθηκαν έτσι 2-0 με τους Μπακασέτα (62') και Παυλίδη (74'), ενώ έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Αλλά και στο τελευταίο 25λεπτο, όταν οι Σουηδοί πίεσαν και μείωσαν σε 2-1 με γκολ του Κουάισον στο 80', η Εθνική αμύνθηκε σθεναρά και έχοντας και την τύχη με το μέρος της σε ορισμένες κρίσιμες φάσεις, κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και να φτάσει στη νίκη.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μπακασέτας, Δουβίκας (71' Τζόλης), Παυλίδης (90'+6 Βρουσάι).

Σουηδία: Ολσεν, Γιόχανσον (76' Κραφθ), Ελάντερ (88' Ντάνιελσον), Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον (77' Κάρισον), Ολσον, Σβάνμπεργκ (66' Κουάισον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (88' Τελάν), Ιζάκ.

  • Σε άλλο ματς του ομίλου η Ισπανία νίκησε 2-0 το Κόσοβο εκτός έδρας.
  • Η βαθμολογία: Ισπανία 13 (σε 6 αγώνες), Σουηδία 9 (4 αγ.), ΕΛΛΑΔΑ 6 (4 αγ.), Κόσοβο 4 (5 αγ.), Γεωργία 1 (5 αγ.).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ