Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIFA
«Καμπάνα» σε αγγλικούς συλλόγους για τους διεθνείς

Νέα επεισόδια προστέθηκαν χτες στην κόντρα των ευρωπαϊκών συλλόγων με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), με αφορμή την απαγόρευση από τους πρώτους τής συμμετοχής παικτών στις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, λόγω των συνεπειών που έχουν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε ορισμένες χώρες (π.χ. αναγκαστική καραντίνα κ.λπ.). Στο επίκεντρο της διαμάχης, με αφορμή τους πρόσφατους διεθνείς αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2020, βρέθηκαν οι αγγλικοί σύλλογοι της Premier League που απαγόρευσαν (κυρίως) στους Βραζιλιάνους διεθνείς τους να μεταβούν στη χώρα τους, καθώς αυτή βρίσκεται στην κόκκινη λίστα της αγγλικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό, κάτι που σήμαινε 14ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή.

Χτες η FIFA έκανε πράξη την απειλή της για κυρώσεις, ενημερώνοντας τις εμπλεκόμενες ομάδες της Premier League ότι δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τους συγκεκριμένους παίκτες για πέντε μέρες, από την Παρασκευή 10 έως και την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη. Ετσι, δεν θα είναι στη διάθεση των ομάδων τους για την επανεκκίνηση της Premier League, κάποιοι δε εξ αυτών ούτε για τους επόμενους αγώνες του Champions League.

Πιο «λαβωμένη» από την τιμωρία της FIFA βγήκε η Λίβερπουλ, που άνοιξε την κόντρα με τη FIFA για το ζήτημα και χάνει για το επόμενο διάστημα τους Φαμπίνιο, Αλισον και Φιρμίνο, ενώ «πέλεκυς» έπεσε και για τις Μάντσεστερ Σίτι (Εντερσον και Γκαμπριέλ Ζεζούς), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φρεντ), Τσέλσι (Τιάγκο Σίλβα) και Λιντς (Ραφίνια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ