Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο «κόκκινο» τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής

Στους 448 συνολικά φτάνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) που έχουν τεθεί σε αναστολή από την κυβέρνηση, επιβαρύνοντας τη λειτουργία τού ήδη υποστελεχωμένου δημόσιου συστήματος Υγείας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν σε αναστολή: Στο ΓΝ Δράμας 96 από τους 640 εργαζόμενους, στο ΓΝ Καβάλας 125 εργαζόμενοι, στο ΓΝ Ξάνθης από τους 700 εργαζόμενους οι 80. Στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο Κομοτηνής περίπου 55 εργαζόμενοι από τους 570 (9,6%), στο Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης από τους 800 εργαζόμενους οι 75 (9,4%) και στο ΓΝ Διδυμοτείχου 25 εργαζόμενοι.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ τονίζει πως η έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο, καθώς απέμεινε μόλις ένας, θέτει, ουσιαστικά, εκτός λειτουργίας τα χειρουργεία, στα οποία μόνο επείγοντα περιστατικά μπορούν ν' αντιμετωπιστούν. Η ΤΕ Δράμας πραγματοποίησε άμεση παρέμβαση για το ζήτημα μέσω του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υφυπουργό Υγείας έθεσε το πρόβλημα, ζητώντας την άμεση επίλυσή του.

«Αφού η κυβέρνηση με την πολιτική και τις παλινωδίες της κατάφερε να υπονομεύσει τον μαζικό εμβολιασμό, τώρα προσθέτει κι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας του λαού», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, και προσθέτει: «Το πέταγμα εκατοντάδων υγειονομικών έξω από τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κάνει πιο ορατό τον κίνδυνο να αναστείλουν τη λειτουργία τους κλινικές, εξειδικευμένα ιατρεία και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων, άλλες κλινικές να συγχωνευτούν όπως έχει αρχίσει να συμβαίνει ήδη. Η εξέλιξη αυτή, εκτός όλων των άλλων, θα στερήσει χιλιάδες ασθενείς από την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας, ασθενείς που παραμένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από τις διαγνώσεις και τις θεραπείες».

Μάλιστα, τονίζει πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι θα αναπληρώσει αυτά τα κενά με μετακινήσεις προσωπικού, άρση κανονικών αδειών και συμβάσεις με ιδιώτες, δείχνει πως στόχος της είναι ένα «νέο ΕΣΥ», όπου ο κανόνας θα είναι εξουθενωμένοι υγειονομικοί και νέα κέρδη για τους επιχειρηματίες της Υγείας.

Η ΕΠ ΑΜ-Θ καλεί τον λαό της περιοχής, μαζί με τον αγώνα του για την αναστολή των απολύσεων, να διεκδικήσει τον άμεσο, πλήρη και ασφαλή εμβολιασμό που αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση και των επιστημονικά ενδεικνυόμενων νέων φαρμάκων, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα μέτρα πρόληψης. Παράλληλα, σημειώνει πως είναι δεδομένη η ανάγκη για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα αυτό του Πρωτοβάθμιου, έτσι ώστε να είναι ικανό να αντιμετωπίζει τόσο τις «τρέχουσες» όσο και τις έκτακτες λαϊκές υγειονομικές ανάγκες.

Και προσθέτει ότι ως ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχουμε επισημάνει ότι δεν πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι η πανδημία και η αναγκαιότητα του εμβολιασμού για επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους. «Χρειάζεται εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό, προληπτικός έλεγχος, υγειονομική επιτήρηση, επιστημονική παρακολούθηση, καταγραφή όλων των αποτελεσμάτων των εμβολιασμένων. Προϋποθέσεις που δεν υλοποίησε η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ