Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κέρδη και εργατικές - λαϊκές ανάγκες δεν συμβιβάζονται

Στα ζητήματα της τουριστικής ανάπτυξης, και ιδιαίτερα της κατάστασης που δημιουργήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε και ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΚΚΕ, Τάκης Στρούζας, επισημαίνοντας:

«Τα προηγούμενα ρεκόρ πραγματοποιήθηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων, με εντατικοποίηση, μεγάλες απώλειες εισοδήματος, ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που προβάλλονται ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ, να πανηγυρίζουν.

Σήμερα, με αφορμή και την πανδημία, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το χτύπημα και, αξιοποιώντας τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, επιδιώκει να βάλει μόνιμα τέλος στα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που τα συνοδεύει με περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης.

Το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει μοιρολατρικά την κατάσταση. Με τις παρεμβάσεις μας και τοπικά το αποδεικνύουμε καθημερινά. Με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, συνδικαλιστές, βουλευτές, εκλεγμένους στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, διαμορφώνουμε αιτήματα, κάνουμε παρεμβάσεις στη Βουλή και στα Τοπικά και Περιφερειακά Συμβούλια, καλούμε όλους να μπούμε στον αγώνα.

Κέρδη και εργατικές λαϊκές ανάγκες δεν συμβιβάζονται. Αυτό είναι το συμπέρασμα που πρέπει να οδηγεί τους εργαζόμενους στον αγώνα για το μεροκάματο, την Ασφάλιση, τη σύνταξη, για να ανοίγει δρόμος προοπτικής. Για μια άλλη ανάπτυξη, που θα έχει στο επίκεντρο τον δικό τους μόχθο, τις δικές τους αγωνίες και ανάγκες, όχι τα συμφέροντα μιας χούφτας καπιταλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ