Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΗΣΕΙΟ
Υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων...

Τα έργα της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων έχουν οδηγήσει στον εγκλωβισμό των κατοίκων, στην ίδια τους την περιοχή

Πάνω από 30.000 κάτοικοι του Θησείου είναι εγκλωβισμένοι στην περιοχή τους, σημειώθηκε στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε ο «Σύλλογος για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Αναβάθμιση της Ζωής στο Θησείο», στην αίθουσα ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Τα έργα της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΕΑΧ), έχουν στερήσει από τους κατοίκους του Θησείου τις τέσσερις από τις πέντε εισόδους της περιοχής. Οι πεζοδρομήσεις των οδών Διον. Αρεοπαγίτου και Απ. Παύλου καθώς και το κλείσιμο του περιφερειακού του Φιλοπάππου, χωρίς καμιά κυκλοφοριακή μελέτη έχουν οδηγήσει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες σε απελπιστική κατάσταση. Την ίδια στιγμή, πάνω από 600 κάτοικοι της περιοχής έχουν υπογράψει την έκκληση να σταματήσουν τα έργα.

«Δεν μπορούμε να πάμε στα σπίτια μας», σημείωσε ο Κ. Τσίπηρας, μιλώντας εκ μέρος του Συλλόγου. Ο ίδιος εστίασε σε τρία βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής: Στην έλλειψη ενημέρωσης για τα όσα θα κάνει ή έχει ήδη κάνει η ΕΕΑΧ στην περιοχή. Στον αποκλεισμό της περιοχής. Στην ολοένα και μεγαλύτερη επέκταση των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης ή των λεγόμενων «μπαρ».

Ο Κ. Τσίπηρας σημείωσε πως δεν εφαρμόζονται ειδικές κυκλοφοριακές μελέτες και ότι έχουν καταστραφεί οι δίοδοι πεζών Θησείου - Πλάκας. Στηλίτευσε την απομάκρυνση της λεωφορειακής γραμμής του 230 που από την πλατεία Θησείου μεταφέρθηκε στο Διόνυσο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να περπατάνε 1,5 χλμ. για να πάρουν τη συγκοινωνία.

Ο Στ. Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και κάτοικος της περιοχής, σημείωσε τις ευθύνες του Δήμου Αθηναίων: «ενώ γίνονται έργα στην περιφέρεια του δήμου», σημείωσε, «που έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων, δεν απαίτησε από την ΕΕΑΧ να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις του». Συμπλήρωσε, δε, πως «είναι ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής του Θησείου, να προχωρήσουν σε κοινό αγώνα με τους κατοίκους των Πετραλώνων όπου και μετατίθεται πλέον το κέντρο των έργων».

Από την πλευρά του ο Β. Προεστάκης, εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της περιοχής, σημείωσε πως με τα μέτρα της ΕΕΑΧ, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες εξουθενώνονται και οι επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο...

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής και οι Αλ. Λυκουρέζος, βουλευτής Α΄ Αθηνών, Δ. Μπέης, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, ο Τ. Μπέης, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και ο πρόεδρος του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηναίων Γ. Στάθης, οι οποίοι και έκαναν ολιγόλεπτες παρεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ