Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Εντείνονται οι πιέσεις για επίσπευση

Εντείνεται το κλίμα της πίεσης από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποπεράτωση των Ολυμπιακών έργων, γεγονός που μοιραία θα έχει επιπτώσεις στο τελικό κόστος, ενώ οι διαδικασίες που θα επιλεγούν για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα καλυφθούν από ένα πέπλο αδιαφάνειας.

Χτες, η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου, μιλώντας στη Σύνοδο της ΔΟΕ στο Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ, όπου θα γίνουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, έκανε λόγο για «στενά χρονικά περιθώρια» και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα. Κατά την ενημέρωση που έγινε στα στελέχη της ΔΟΕ, η ηγεσία της Οργανωτικής Επιτροπής ενημέρωσε - μεταξύ άλλων - για την πρόοδο των έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στο Ολυμπιακό Χωριό, τα έργα μεταφορών, την πρόοδο σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα, το ημερολόγιο των προολυμπιακών διοργανώσεων (Test Events), τις σχέσεις με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, τις λειτουργίες εγκαταστάσεων, τα συστήματα διαχείρισης και προϋπολογισμού, τη διαμονή, καθώς και την επικοινωνία, το χορηγικό πρόγραμμα της εταιρίας και το σχέδιο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο μεταξύ, κατασκευαστικές κοινοπραξίες κατέθεσαν τεχνικές και οικονομικές προσφορές για τα εξής τέσσερα έργα: έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης στο Ολυμπιακό Στάδιο (14 κοινοπραξίες), κέντρο κολύμβησης στο συγκρότημα του ΟΑΚΑ (10 κοινοπραξίες, εταιρίες), έργα αναβάθμισης του «Παμπελοποννησιακού» Σταδίου Πάτρας και έργα αναβάθμισης του Καυτατζογλείου σταδίου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ