Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να ανακληθεί η απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 30/9, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, και σύσκεψη συντονισμού την Τρίτη 28/9

Από παλιότερη αγωνιστική παρέμβαση
Από παλιότερη αγωνιστική παρέμβαση
Σε μαζικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλούν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης του Ν. Τζανετή, προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Μεταλλεία και τα Λατομεία Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ), που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια απόλυσης συνδικαλιστή με τον νέο νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη.

Την κινητοποίηση αποφάσισαν το ΣΕΜΛΑ και τα Σωματεία Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας και Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, καλούν κάθε συνδικαλιστή, κάθε σωματείο να μπει στη μάχη, να στηρίξει και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, κάθε εργαζόμενο σε κάθε χώρο και κλάδο να πρωτοστατήσει ώστε να γεννηθούν εστίες αντίστασης παντού, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος.

Μπροστά στην προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα, το ΣΕΜΛΑ καλεί και τα υπόλοιπα σωματεία των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής να συμπορευτούν στον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Προτείνει συνάντηση όλων των εκλεγμένων μελών των ΔΣ των σωματείων, για να επιτευχθεί ο συντονισμός, την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ., στο Στρατώνι στο «Paraty».

Τέλος, με αφορμή την τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ερώτηση του ΚΚΕ για την απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ, σημειώνει ότι «παρέπεμψε στην Επιθεώρηση Εργασίας και στη Δικαιοσύνη, δηλώνοντας ότι το υπουργείο Εργασίας είναι αναρμόδιο.

Ηδη το πόρισμα της Επιθεώρησης μας δικαιώνει, αφού συστήνει στην επιχείρηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να ανακαλέσει την απόλυση. Ποιος όμως, αφού δεν συμμορφώνονται, θα τους αναγκάσει;

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος ακόμα δεν έχει έρθει να ελέγξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι μεταλλωρύχοι στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, ύστερα από 9 μήνες καταγγελιών μας. Αφήνοντας έτσι στην προκειμένη περίπτωση την εταιρεία "Edilmac" ανενόχλητη να καταπατά τους κανόνες ασφαλείας (με την ανοχή και εν γνώση της εκμεταλλεύτριας εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός"), θυσιάζοντας καθημερινά τη ζωή και την υγεία των μεταλλωρύχων».

Τα σωματεία απαιτούν από το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση «να σταματήσουν να "νίπτουν τας χείρας τους" για το νομοθετικό πλαίσιο που οι ίδιοι δημιούργησαν και να παρέμβουν άμεσα ώστε να ανακληθεί η απόλυση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ