Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζεται η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση

Σε κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα καλεί το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο»

Σε παράταση των διαγωνισμών εκποίησης της ΛΑΡΚΟ και της θητείας της ειδικής διαχείρισης φαίνεται ότι οδηγούν οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα βάλει χέρι στα «φιλέτα» και τον πλούτο της ΛΑΡΚΟ, με το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ) να δίνει απάντηση καλώντας τους εργαζόμενους σε συνέχιση του δίκαιου αγώνα.

Μαζί με τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων, «αγκάθι» στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης αποτελεί ο μεγαλειώδης αγώνας των εργαζομένων, που εδώ και 21 μήνες παλεύουν για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με το ΕΑΜ στο ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας σημειώνουν αναφορικά με τις εξελίξεις: «Ο καβγάς μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων που ενδιαφέρονται να αρπάξουν τον τεράστιο πλούτο της ΛΑΡΚΟ είναι μεγάλος και κρύβεται πίσω από τα "περιβαλλοντικά ζητήματα"». Επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση, στα πλαίσια του "καλού διαιτητή", προσπαθεί να "ρίξει γέφυρες" μεταξύ τους και να κάνει τη μοιρασιά της "πίτας"».

Και προσθέτουν: «Παρά τους μεταξύ τους καβγάδες για το ποιος θα "φάει" το μεγαλύτερο κομμάτι "πίτας", επενδυτές και κυβέρνηση έχουν "αγκάθι" την αγωνιστική στάση μας, την αλληλεγγύη που έχει δεχτεί ο δίκαιος και τίμιος αγώνας μας (...) Γνωρίζοντας ότι θα μας βρουν μπροστά τους και όχι μόνους, έχουν ζοριστεί στην εφαρμογή των εγκληματικών σχεδίων τους σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα».

Τονίζουν, επίσης, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να αποσπάσει τη συναίνεσή τους στους εγκληματικούς της σχεδιασμούς αποδεχόμενοι ουσιαστικά τις απολύσεις τους συνεχίζεται.

Επισημαίνουν ότι οι τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης με αυτήν την επιδίωξη βασίζονται στις διαρροές περί «μετατάξεων όσων δεν επαναπροσληφθούν από τον επενδυτή» και «συνταξιοδότησης». Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα καλούνται οι εργαζόμενοι άνω των 52 ετών να συμπληρώσουν «έντυπο δημιουργίας ασφαλιστικού προφίλ».

«Μας υποτιμούν, κοροϊδεύουν. Μέσα από ένα προχειρόχαρτο ζητούν από εργαζόμενους που έχουν 35 και 40 έτη στη ΛΑΡΚΟ να τους πουν πού εργαζόντουσαν (στις συναντήσεις στα υπουργεία μάς αναφέρουν με συγκεκριμένους αριθμούς τις ηλικίες και τα έτη ασφάλισης των εργαζομένων). Με αυτές τις μεθοδεύσεις προσπαθούν να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση για να μας απαντήσουν όπως έχουν δεσμευτεί. Παράλληλα, με την αναμονή επιδιώκουν να μας απογοητεύσουν, με στόχο να οδηγήσουν τη συζήτηση στα μέτρα τους (...) Τα γνωστά αστικά ΜΜΕ, αυτά που μας αποκαλούσαν "κηφήνες", τώρα γράφουν ότι "όσοι εργαζόμενοι δεν απορροφηθούν θα μεταταχθούν σε δήμους". Παράλληλα, ο δήμαρχος Λοκρών παίζει τον δικό του αποπροσανατολιστικό ρόλο. Κάνει δηλώσεις, έχει ανοίξει τις αγκάλες ως μελλοντικός εργοδότης», τονίζει το ΕΑΜ στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν απορρίπτουν τον διάλογο αλλά λένε «όχι στην κοροϊδία» και περιμένουν τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Και καταλήγει: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας, όλων των θέσεων εργασίας και του μόχθου που μας χρωστούν ως εργοδότες και πολιτικοί προϊστάμενοι. Εδώ θα μας βρουν οι επενδυτές τους, μέσα στη δουλειά μας. Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη πολιτικά. Ο πλούτος δισεκατομμυρίων και οι δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ δεν κρύβονται. Η συνειδητή διαχρονική απαξίωση και η μεθοδευμένη εικονική υπερχρέωση με στόχο να την εκποιήσουν "βγάζουν μάτι" με αποδείξεις. Αξιοποιώντας την πείρα των τελευταίων 21 μηνών προετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ