Κυριακή 10 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Ανεβαίνει η... αδρεναλίνη

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης «μαγνητίζει» τα βλέμματα

Sportidea

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης «μαγνητίζει» τα βλέμματα
Πόλο έλξης για τους φίλους της Α΄ Κατηγορίας αποτελεί για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα η Θεσσαλονίκη, καθώς φιλοξενεί το μεγάλο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή. Οι δύο «συντοπίτες» θα βρεθούν αντιμέτωποι στην Τούμπα με μοναδικό σκοπό τη νίκη, που θα τους κρατήσει κοντά στο ευρωπαϊκό τους... όνειρο. Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις που περιλαμβάνει σήμερα το κυρίως «πιάτο» της αγωνιστικής, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο αυτές που τα θεωρητικά φαβορί θα κληθούν να αυξήσουν τους βαθμούς τους κόντρα σε μικρότερης δυναμικότητας - αλλά απρόβλεπτες - ομάδες, όσο και αυτές στις οποίες τρεις προπονητές θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στις νέες θέσεις τους.

Το κλασικό βορειοελλαδίτικο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή (19.00, ΑΛΦΑ DIGITAL) αναμένεται να τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα και να προσθέσει ακόμα μια «καυτή» σελίδα στην ιστορία των δύο συλλόγων. Για το «Δικέφαλο» η σημερινή κόντρα στην έδρα του αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση καθώς μετά από αρκετά χρόνια βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της πρωτιάς στο πρωτάθλημα ή της εξόδου του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την 3η θέση, λοιπόν, την οποία κατέχουν, αλλά και τους 2 βαθμούς που τους κρατούν μακριά από την κορυφή, θα προσπαθήσουν σήμερα οι παίχτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς να διαφυλάξουν, ούτως ώστε στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα της ΑΕΚ ή του Ολυμπιακού και να βρεθούν στην τροχιά των στόχων τους. Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους του ΠΑΟΚ είναι οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας, Τάσου Κατσαμπή, ο οποίος είπε: «Στα ντέρμπι μπαίνεις πάντα με πάθος στο γήπεδο». Στην αντίπερα όχθη, ύστερα από το ματς με τον Ολυμπιακό, ο Ηρακλής θέλει να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα, αν και γνωρίζει πως η μονομαχία στην Τούμπα είναι «δίκοπο μαχαίρι». Από τη μια η «καυτή» έδρα και από την άλλη η δυναμικότητα του αντιπάλου σίγουρα αποτελούν σοβαρά εμπόδια για τον Ηρακλή, όμως η πεποίθηση ότι η σκληρή δουλιά που γίνεται στο στρατόπεδό του θα αποδώσει καρπούς, αναμένεται να ωθήσει τους φιλοξενούμενους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη. Ο Αγγελος Αναστασιάδης τόνισε στους παίχτες του πως πρέπει να παραβλέψουν την κούραση από τους συνεχείς αγώνες και να επιδιώξουν να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους.

Δύσκολο έργο περιμένει τον δεύτερο Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο

Sportidea

Δύσκολο έργο περιμένει τον δεύτερο Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο
Σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας μας, και συγκεκριμένα στην Αττική, σήμερα πραγματοποιούνται οι τέσσερις από τις πέντε υπολειπόμενες αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής.

Στη Νέα Σμύρνη, το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει στα ύψη, καθώς ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην «καυτή» έδρα του Πανιωνίου (17.00, ΑΛΦΑ DIGITAL). Οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν πολύ καλά πως τα περιθώρια για στραβοπάτημά τους έχουν πλέον ελαχιστοποιηθεί, γεγονός που καθιστά την εκτός έδρας αποστολή τους ιδιαίτερα κρίσιμη. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή φέτος αποτελεί μία από τις τέσσερις ομάδες που παλεύουν στήθος με στήθος για την κατάκτηση της πρωτιάς και σκοπός της είναι να διατηρήσει τα κεκτημένα ώστε να μπορεί με αξιώσεις να ανακτήσει τα ηνία της... κούρσας. Ο Ανδρέας Νινιάδης, πάντως, επισήμανε πως το πρωτάθλημα πλέον είναι απρόβλεπτο και τα «στάνταρ» της έδρας ανατρέψιμα, κάτι το οποίο ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα και να δείχνει πάντα σε κάθε αγώνα το «φιλέτο» των δυνατοτήτων του. Οσον αφορά τον Πανιώνιο, η θέση στην οποία βρίσκεται δεν τον ικανοποιεί και σκοπός του είναι σήμερα να πάρει την τύχη του αγώνα στα χέρια του, προκειμένου να βρει τον δρόμο που οδηγεί σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, τις προηγούμενες μέρες είχε σημάνει «συναγερμό» στους κόλπους των «κυανέρυθρων», οι οποίοι επιδόθηκαν σε σκληρή προετοιμασία.

Το θεωρητικά πιο εύκολο έργο από τους μεγάλους της κατηγορίας έχει η πρωτοπόρος ΑΕΚ, η οποία στις 17.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) αντιμετωπίζει στη Νίκαια το Αιγάλεω. Η «Ενωση» μετά την επανάκτηση της κορυφής, θέλει πάση θυσία να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, ούτως ώστε να μην μπλεχτεί σε... περιπέτειες, χάνοντας για ακόμα μια φορά στο φετινό πρωτάθλημα το προβάδισμα. Επειτα από την καλή εμφάνιση έναντι του Ιωνικού αλλά και τα κολακευτικά σχόλια του τεχνικού της Ιντερ, Εκτορ Κούπερ, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να μετατρέψουν την αναμέτρηση στην αθηναϊκή συνοικία σε παράσταση για ένα ρόλο και να κρατήσουν το καλό «προφίλ» τους. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι, οι οποίοι βρίσκονται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα και εξακολουθούν να κινούνται στην «επικίνδυνη ζώνη», θα επιδιώξουν σήμερα να αντισταθούν στις ορέξεις των αντιπάλων τους και να κάνουν την έκπληξη.

Το εμπόδιο του Αιγάλεω καλείται να ξεπεράσει σήμερα η ΑΕΚ

Sportidea

Το εμπόδιο του Αιγάλεω καλείται να ξεπεράσει σήμερα η ΑΕΚ
Την έκπληξη, όμως, θα προσπαθήσει να κάνει στην Πάτρα και η Παναχαϊκή, η οποία υποδέχεται την Ξάνθη (15.00). Οι γηπεδούχοι, με άλλον... αέρα λόγω της αλλαγής προπονητή, στοχεύουν σε μια δυναμική παρουσία που θα τους δώσει την ευκαιρία να κατακτήσουν τους βαθμούς και να ξεκολλήσουν από το τέλμα της ουράς. Παράλληλα, επιθυμία του νέου τεχνικού της αχαϊκής ομάδας είναι να συνδυάσει το ντεμπούτο του με μια καλή αρχή, προκειμένου οι παίχτες του να οπλιστούν με κουράγιο και να παλέψουν για τη σωτηρία τους, στη συνέχεια, με περισσότερη όρεξη. Οσον αφορά τους «ακρίτες», η αισιοδοξία ότι θα συνεχίσουν νικηφόρα την πορεία τους στο πρωτάθλημα είναι διάχυτη στο στρατόπεδό τους, έστω και αν θεωρούν πως η σημερινή κόντρα κρύβει «παγίδες».

Το... θαύμα, που θα του δώσει τη δυνατότητα να ελπίζει ότι θα κρατηθεί στα μεγάλα σαλόνια, θα κυνηγήσει σήμερα ο Ιωνικός στη Νεάπολη έναντι του Αρη (15.00). Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και τα όποια ψυχολογικά κατάλοιπα άφησε η ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο Χαριλάου, έτσι ώστε να αρχίσουν να χτίζουν σιγά σιγά τη γέφυρα της σωτηρίας τους. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Ρισάρ Ταρντί θα αναζητήσει τη νίκη αφού σε αντίθετη περίπτωση το ευρωπαϊκό... όνειρο θα απομακρυνθεί αισθητά.

Στο υπολειπόμενο παιχνίδι της αγωνιστικής, ο Ακράτητος, με τον Γιάννη Παθιακάκη να πραγματοποιεί ντεμπούτο στον πάγκο του, υποδέχεται τον Εθνικό Αστέρα (15.00), του οποίου τα ηνία από την περασμένη βδομάδα κρατάει ο Σπύρος Λιβαθηνός. Μοναδικός στόχος και των δύο αντιπάλων, που μέχρι στιγμής είναι «υποψήφιοι» για υποβιβασμό, είναι η νίκη που θα τους κρατήσει ζωντανούς στο «παιχνίδι» του πρωταθλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ